Sport
KOVAČIĆ DOBIVA NOVOG TRENERA

Abramovič izgubio strpljenje s Lampardom
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
Engleski premijerligaš Chelsea otpustio je u ponedjeljak trenera Franka Lamparda nakon pet poraza u osam ligaških utakmica.


- To je bila jako teška odluka za klub ne samo zato što imam odličan osobni odnos s Frankom i jako ga poštujem - poručio je vlasnika Chelseaja Roman Abramovič. Gazda poštuje klupsku legendu, ali jednostavno je izgubio strpljenje.


- On je izrazito častan čovjek i ima visoku radnu etiku. Međutim, u sadašnjim okolnostima vjerujemo da je najbolje promijeniti trenera - dodao je vlasnik Chelseaja.


Chelsea, u kojemu igra hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, trenutačno je deveti na ljestvici Premijerlige s 11 bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda. Ambicije "bluesa" su mnogo veće, to deveto mjesto je razočaranje i trener je morao otići.


Lampard, koji je odveo Chelsea do finala FA kupa u svojoj prvoj godini na trenerskoj klupi u sezoni 2019./20. i do četvrtog mjesta u prvenstvu, nije dobro počeo ovu sezonu iako je klub potrošio više od 220 milijuna funti na pojačanja.
Ime Frankova nasljednika još nije poznato, ali otočki mediji navode da bi to mogao biti bivši trener Borussije Dortmund i PSG-a, Nijemac Thomas Tuchel. On se trenutno nalazi u Njemačkoj gdje će obaviti test na koronu, a s negativnim nalazom može krenuti u Englesku gdje će morati u desetodnevnu samoizolaciju. Iz Chelseaja o novom treneru šute, ali zato novinari navode da se Abramovič već odlučio za Nijemca. I. Li.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike