Sport
NA ARAPSKOM POLUOTOKU BORBA ZA AUSTRALIJU

Posebne kvalifikacije i dobar start
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Pandemija koronavirusa gotovo je uništila prošlu tenisku sezonu, a utječe i na ovu. Počele su kvalifikacije za prvi Grand Slam sezone Australian Open, ali kvalifikacijski mečevi ne igraju se u Melbourneu, nego na Arapskom poluotoku. Tenisačice vizu za Melbourne traže u Dubaiju, a tenisači u Dohi. Koliko je ovo vrijeme ludo govori i to da će po 16 tenisača i tenisačica koji prođu kvalifikacije otići na drugi kontinent, u Australiju, gdje turnir počinje skoro mjesec dana kasnije.

Hrvatski su predstavnici dobro počeli na Arapskom poluotoku, Ana Konjuh i Borna Gojo pobjedama su otvorili kvalifikacije za Australian Open.

Borna Gojo je u 1. kolu u Dohi nadigrao Austrijanca Sebastiana Ofnera s glatkih 6:3, 6:2. Gojo, trenutačno 223. igrač svijeta, na drugoj prepreci igrat će protiv Talijana Lorenza Gustina, 151. tenisač s ATP ljestvice. Put u Melbourne traži i Ana Konjuh koja je, nadamo se, završila priču s ozljedama i rehabilitacijama i da ćemo je u 2021. napokon vidjeti u njezinom pravom izdanju. Ana je u Dubaiju na startu kvalifikacija pobijedila 111. tenisačicu svijeta Njemicu Ann-Lenu Friedsam sa 6:2, 6:7 (5), 6:4 nakon dva sata i 21 minute igre. Konjuh je zbog dugog izostanka s Toura trenutačno 476. tenisačica svijeta, no jasno je da taj plasman ne odgovara njezinoj kvaliteti i ako je napokon zaobiđu ozljede i plasman će biti bolji. Dubrovkinja će u 2. kolu igrati s Turkinjom Caglu Buyukakcay (178.-WTA). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike