Sport
OSIJEK RUTINSKI U ČETVRTFINALE KUPA

Kurilovec arhiviran, sad sve podređeno Dinamu
Objavljeno 16. studenog, 2020.
Tako to rade ozbiljne momčadi. Naime, nogometaši Osijeka bez imalo stresa ili bilo kakvih problema postali su prvi sudionik četvrtfinala hrvatskog Kupa ove sezone. Lako su se obračunali s ambicioznim trećeligašem Kurilovcem, iako je trener Nenad Bjelica na teren poslao kombiniranu momčad. Od prvog trenutka vidjela se ozbiljnost i odlučnost Osječana, pa obzirom na razliku u kvaliteti drugačiji se ishod, osim sigurne pobjede Osijeka, nije niti mogao dogoditi. Istina, domaćini su možda odolijevali nešto duže negoli su u osječkim redovima planirali, jer ih je držao raspoloženi vratar Debijađi, ali svejedno je bilo samo pitanje trenutka kada će biti skršen otpor domaćina. Dogodilo se to u završnici prvog poluvremena kada je Bočkaj, na za njega netipičan način, glavom načeo mrežu Kurilovca, a u drugom dijelu posao su završili raspoloženi Marin Pilj s dva pogotka te Dmiro Lopa, koji je pobjedu zaokružio lijepim golom iz slobodnog udarca. Bio je to samo novi dokaz kako Bjelica raspolaže s rijetko viđenim arsenalom kvalitetnih izvođača slobodnih udaraca. Uglavnom, trener je sigurno mogao biti zadovoljan onim što je njegova momčad prikazala u tom susretu.

- Pobjeda nije nijednog trenutka dolazila u pitanje. Svi koji su igrali pokazali su maksimalnu ozbiljnost, što je najvažnije na ovakvim utakmicama. Kad iziđeš na teren ozbiljan, onda dolazi do izražaja i razlika u kvaliteti. Drago mi je zbog igrača koji su postigli golove, ali i svih drugih koji su nastupili i ostvarili pobjedu. Dobro je bilo da smo zabili gol prije kraja prvog poluvremena, što nam je dalo mirnoću u drugom dijelu u kojem smo uspješno dovršili posao - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Taj je susret trebao dati i odgovore na neka kadrovska pitanja, jer se nakon određenog vremena na teren vratio Mihael Žaper, a fokus je bio i na Petru Bočkaju kojeg je Bjelica izostavio iz rostera za utakmicu s Hajdukom zbog tjelesne spreme. Pero je dobro istrčao susret protiv Kurilovca, osim toga bio je strijelac i asistent, a pogodio je i gredu. Njegov nastup bio je ohrabrujući tim više što će ga Bjelica vrlo vjerojatno trebati za susret protiv Dinama, s obzirom na to da Ante Erceg vjerojatno neće moći konkurirati zbog manje operacije u preponskom dijelu. Dobar dojam ostavili su Dmitro Lopa i već uobičajno Ramon Mierez. Ipak, posebno je raspoložen bio Marin Pilj koji je samo potvrdio svoju dobru formu u kojoj se nalazi u posljednje vrijeme. Osječani se sad u miru mogu posvetiti pripremi derbija protiv Dinama.

- Od danas počinjemo s pripremama za nastavak prvenstva. Nadam se da će nam se reprezentativci vratiti zdravi, a oni koji su trenutačno izvan stroja da će se oporaviti te da ćemo se kompletirati - kaže trener bijelo-plavih.

Ako sve bude prema planu, već danas bi se suigračima na treningu mogao priključiti Vedran Jugović, a već sutra, ili najkasnije prekosutra, i Laszlo Kleinhesiler kojem ističe samoizolacija zbog koronavirusa. D.Keler
KURILOVEC       0

OSIJEK       4 (1)

VELIKA GORICA – SRC Udarnik. Vrijeme oblačno. Teren težak za igru. Bez gledatelja. Sudac: Mario Zebec (Cestica) - 6,5. Stijelci: 0:1 Bočkaj (38), 0:2 Pilj (52), 0:3 Pilj (75), 0:4 Lopa (82). Žuti kartoni: Matoš, Muhar (Kurilovec), Lopa (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

KURILOVEC: Debijađi 6,5, Čunić 5,5, Matoš 5,5, Sedlaček 6 (od 89. Roginić -), Čurek 5,5, Sudar 5,5 (od 60. Martinić5), Marinić 5,5, Tominac 6 (od 60. Muhar 5,5), Ćosić 5,5, Spudić 5,5, Pavlak 5,5 (od 74. Hodak -).

OSIJEK: Ježina -, Grgić6 (od75. Igor Silva), Škorić 6,5, Caro 6,5 (od 86. Majstorović -), Talys 6 (od od 86.Lončar -), Vuković 6,5, Bočkaj 7, Žaper 6 (od od 66. Mišković 6), Pilj 7,5, Lopa 7, Mierez 6,5 (od 75. Beljo -).

IGRAČ UTAKMICE: MARIN PILJ (OSIJEK)
Najčitanije iz rubrike