Sport
DRUGA HNL

Osijek II danas na travnjaku u Belišću dočekuje Croatiju
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Danas se nastavlja ludi ritam odigravanja utakmica za momčad Osijeka II u Drugoj HNL. Bijelo-plave očekuje još jedan domaći susret, ali se ovaj neće igrati u Gradskom vrtu. Osječki stadion ugostit će sudionike drugog međunarodnog turnira "Vlatko Marković" za mlade igrače, pa će Igor Tolić i njegova momčad svoj zaostali susret 3. kola protiv Croatije iz Zmijavaca kao domaćini odigrati u Belišću. Inače, taj susret protiv Croatije iz Zmijavaca trebao se igrati krajem kolovoza, ali tada je redove Zmijavčana poharao koronavirus, pa je susret bio odgođen. Unatoč gustom rasporedu osječki nogometaši goste iz Imotskog dočekuje u dobrom raspoloženju. U lijepom su nizu od tri uzastopne pobjede, i to bez primljenog pogotka, a posebno veseli što su u posljednjem nastupu protiv Međimurja konačno posve proradili i u ofenzivi, pa su Čakovčane ispratili sa šest pogodaka u mreži. Zato imaju jake argumente s optimizmom očekivati novi drugoligaški izazov i nastavak pobjedničke serije.

- Više smo nego zadovoljni nakon odličnog nastupa i visoke pobjede nad Međimurjem. Želim naglasiti i važnu ulogu našeg trenera Igora Tolića i njegova stručnog stožera u tom trijumfu jer su nas taktički odlično pripremili za igru Međimurja, što smo mi na terenu odlično koristili. Uopće ne sumnjam kako ćemo i za susret protiv Croatije dobiti jasne naputke na koji način trebamo igrati. Žao mi je što nećemo biti domaćini u Gradskom vrtu jer ipak je to naš teren, ali to nam nije nikakva isprika da ne pokušamo ponoviti igru koju smo pružili protiv Međimurja. Uhvatili smo dobar ritam u razdoblju u kojem igramo svaka tri-četiri dana. Imamo tri uzastopne pobjede, pa vjerujem kako ćemo biti sposobni produžiti tu pobjedničku seriju. Veseli me što jako teško primamo pogotke. U dosadašnjih pet kola četiri puta nam je mreža ostala netaknuta, a sada smo proradili i u napadačkom dijelu. Sve što sam nabrojio jaki su temelji za optimizam uoči susreta sa Zmijavčanima - rekao je Martin Sekulić, jedan od tri dvostruka strijelca protiv Međimurja kojem su to ujedno bili i prvi pogodci otkako je ljetos iz Kustošije stigao u Gradski vrt.

Iako je ritam odigravanja utakmica posve neuobičajen za drugoligaški stupanj natjecanja, može se očekivati kako trener Igor Tolić neće previše mijenjati u momčadi koja je "pregazila" Međimurje. Vjerojatni sastav: Barešić, Magdić, Gačić, Barišić, Benić, Ljubić, Babin, Kuprešak, Todorov, Sekulić, Beljo.

Susret između Osijeka II i Croatije iz Zmijavaca igra se na stadionu Belišću s početkom u 16.30 sati. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike