Sport
ŽOK OSIJEK UOČI NOVE SEZONE

Spremne zadržati poziciju u gornjem superligaškom poretku
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Svoju posljednju službenu utakmicu, odbojkašice osječkog superligaša odigrale su još tamo početkom ožujka. Nakon više od šest mjeseci, učenice Miroslava Đekića vraćaju se borbi za bodove, utakmicama protiv najboljih klubova u državi. Novo prvenstvo kreće ovog vikenda, a trener i njegove igračice s nestrpljenjem iščekuju povratak na parkete.


- Duga je bila stanka, na početku je došlo do putnog prekida aktivnosti, da bi se potom postupno vraćali treninzima, koji su sada u normalnom ritmu. No, šest mjeseci baz natjecanja i utakmica je ipak previše, stoga se veselimo nedjeljnom gostovanju u Rijeci i vraćanju obvezama u punom obimu, kaže Đekić, koji ne raspolaganju ima nešto promjenjeni igrački kadar od onog na koji je morao računati u pandemijeskoj sezoni. Još dok je sve išlo svojim normalnim tijekom, ŽOK Osijek napustila je Doris Krivić, a poslije je bilo jasno da i Isidora Ubavić neće nositi dres i drugu sezonu zaredom. U osvit nove nove sezone, odlazak je potvrdila Dijana Karatović, koja je preselila 35 kilomeatara istočnije (Enna Vukovar). Za nju je isplaćena i odgovarajuća odšteta superligašu s Drave, koji se nije imao namjeru odreći mlade hrvatske reprezentativke, ali njezina želja za odlaskom iz Gradskog vrta ipak je bila jača.


- Gledajući stanje iz prošle sezone, jasno je da smo izgubili tercet iz udarne postave. Ipak vjerujem da ćemo sve gubitke uspješno nadoknaditi s postojećim snagama, u koje smo uključili i nekliko novih juniorki. Nije bilo samo odlazaka, dobili smo preko ljeta i jednu kvalitretnu akviziciju. Povratak Eme Kolarić sigurno je plus, a ne treba zaboraviti da ćemo biti jači i za Doru Gadžić i Karlu Šimunec, koje su prošlu sezonu propustile zbog ozljeda. Imali smo nakanu dovesti još koje nove ime, po mogućnsti iskusnije, ali na tržištu nismo pronašli ono što smatramo da bi donijelo dodatni plus onome što imamo. A mislim da trenutni kadar može ponoviti u najmanju ruku proplu sezonu, ako ne biti i za koju stepenicu bolji, smatra Đekić, koji je sa Osijekom zadnji nekompletni ciklus zaključio na šestom mjestu.


Nova sezona se otvara u Rijeci, a tjedan dana kasnije je premijerno domaćinstvo protiv Poreča. Službene utakmice pokazat će trenutnu vrijednost osječkog sastava, koji preko ljeta nije imao previše prigoda za uigravanje.


- Planirao sam sedam-osam testova, na kraju smo odradili jedan turnir u Zagrebu, igrali smo protiv Karlovca i Dinama, a sučelili smo se još s muškim gradskim superligašem. Svakako da je premalo prijateljskih utakmica, ali igračice se dobro poznaju, kvalitetno su i trenirale, stoga ne sumnjam da će nastupajuća sezona biti kvalitetno odrađena, smatra Miroslav Đekić, trener ŽOK Osijek za koji će igrati: Dora Gadžić, Lucija Lizatović, Mia Kainz, Karla Šimunec, Ema Kolarić, Ivana Lovrić, Marija Lovrić, Ira Merkaš, Karla Kolobarić, Anja Jurić, Tatjana Gajić, Aurela Štebih i Marija Pupovac. N. Benčina
Nino Benčina
Povratak Eme Kolarić je plus, a dobra je vijest da su se od ozljeda oporavile Dora Gadžić i Karla Šimunec
Najčitanije iz rubrike