Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA TEŠKO STRADALE U DERBIJU

Split praktički obranio naslov
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Iako je do kraja prvenstva ostalo još tri kola, izvjesno je da će nogometašice Splita obraniti titulu prvaka Hrvatske! Epilog je to novog, odnosno drugog ovoljetnog derbija, sada u doigravanju, između dvije uvjerljivo najbolje ekipe od kojih su aktualne prvakinje države visoko porazile štićenice trenera Tihomira Rudeža kojima u zaključnoj osječkoj utakmici ostaje samo slabašna teorija primat vratiti na "Mačkamamu". Praksa sugerira u dominantnost splitske ekipe koja je, za razliku od prije tri tjedna kada su ugostile Osječanke na travnatom terenu u Zmijavcima, sinoć "zečice" dovela na novo odredište u Vranjic, gdje je podloga za igru bila umjetni travnjak. Dok su se Osječanke snašle i prilagođavale na podlogu, brzo su bile dva pogotka u minusu, nakon čega se bilo teško vratiti u ritam. Nije prošlo ni šest minuta od prvog zvižduka šibenskog prvoligaškog suca kada je Kolgjeraj svladala Slanovic, a u 14. minuti bosanskohercegovačka reprezentativka Hadžić nagovijestila je teške trenutke za gošće. Do odmora je taj zaostatak bio udvostručen pogodcima domaće kapetanice Anele Lubine tako da je pobjednik bio odlučen, a pojavila se zebnja da bi Osječanke mogle doživjeti najteži prvenstveni poraz u ovom stoljeću!


Tračak nade probudila je gostujuća kapetanica Violeta Baban ubacivši loptu iza leđa Brazilke na splitskim vratima (4:1), ali je to bilo, praktički, sve što su "zečice" uspjele načiniti u Dalmaciji. Posve su potonule kada im je Pezelj zabila peti pogodak, a do kraja su precizne još bile Kolgjeraj i Bukač za, praktički, nedostižnih - 7:1. D.L.
SPLIT*7 (4)

OSIJEK*1 (0)

VRANJIC - SC "Kava". Vrijeme sunčano. Teren s umjetnom travom. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Strijelci: 1:0 Kolgjeraj (6), 2:0 Hadžić (14), 3:0 Lubina (25), 4:0 Lubina (37), 4:1 Baban (56), 5:1 Pezelj (63), 6:1 Kolgjeraj (77), 7:1 Bukač (84). Žuti karton: Bukač (Split). Crvenih kartona nije bilo.

SPLIT: Alves, Dulčić, Medić (od 86. Čanjevac), Lubina, Dujmović (od 52. Gegollaj), Hadžić (od 89. Šabašov), Pedić, Bukač, Kolgjeraj, Pezelj, Bošnjak.

OSIJEK: Slanovic, Bulut, Lucić (od 65. Laslavić), Pranješ, Nevrkla, Baban, Balić, Lojna, Conjar, Kunštek, Šalek.
Najčitanije iz rubrike