Sport
VELIKI FINALE SEZONE

U derbijima odradili odličan posao, a tek sad slijedi najteži dio
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
U tri derbija Osijek je bio odličan, a sada ga čekaju utakmice u kakvima je ove sezone znao imati problema

Nakon iznimno važne pobjede u Splitu trener bijelo-plavih Ivica Kulešević svojim umornim ratnicima dao je dva dana sasvim zasluženog odmora. Itekako će im dobro doći, jer tjedan koji je iza nogometaša Osijeka bio je baš naporan.


Seriju od tri derbija u osam dana odradili su iznad očekivanja, ali su se i potrošili do limita. Pobjede nad Rijekom i Hajdukom i remi u Maksmiru doveli su osječku momčad u odličnu poziciju kada je riječ o borbi za drugo mjesto i plasmanu u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Posao tek počinje


Osječani su u pravom trenutku uspjeli doći do velikog niza pozitivnih rezultata, što im prethodno ove sezone nikako nije uspijevalo. Otkako je nastavljena sezona nakon koronastanke,nanizali su sedam utakmica bez poraza, a u toj seriji pet su puta pobijedili i primili samo jedan pogodak. U nekim drugim okolnostima takva serija pozitivnih rezultata lansirala bi ih u orbitu, ali, s obzirom na rezultatske oscilacije koje su prolazili do ožujka i prekida prvenstva, taj niz kvalitetnih rezultata za njih znači samo stvaranje terena za veliki rezultat. Europa je u džepu i to nije ništa novo u posljednje četiri sezone, ali stvorili su si objektivne izglede za ostvarivanje najboljeg plasmana u klupskoj povijesti i prvom nastupu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Do kraja su ostala još tri kola, pa pravi posao za Osječane tek počinje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



- Ne smijemo se ni sada opterećivati tablicom. Moramo se koncentrirati na prvu sljedeću utakmicu, a to je Istra 1961 u Gradskom vrtu, i nastaviti igrati kao dosad. Napravili smo odličan posao u ova tri derbija, ali sad slijede susreti u kojima bi nas kiks skupo koštao - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Upozorenje koje nije bez vraga, jer bijelo-plave očekuju susreti protiv momčadi koje su im ove sezone nanijele dosta štete. Istra 1961 otkinula im je pet bodova, a Varaždin četiri. Dakle, protiv momčadi koje se bore za prvoligaški život izgubili su velikih devet bodova. I zato su, što god netko mislio o tome, novi veliki izazovi pred osječkom momčadi. U njima se ne smije popustiti ni milimetra u odnosu prema izdanjima u derbijima. Samo će na taj način bijelo-plavi sebi i svojim navijačima omogućiti veliki finale bitke za drugo mjesto u posljednjem prvenstvenom kolu, kada će u Gradski vrt doći Lokomotiva.

Odlično iskorištena stanka

Osijek je očito najbolje od svih konkurenata iskoristio koronastanku. Prvi su prekinuli rad kada se pojavio opaki virus, ali prvi su se i kvalitetno organizirali, provodeći treninge preko videotehnologije, a zatim su prvi od svih klubova u HNL-u opet izišli na teren.


- Ne znam kako se razmišljalo u drugim klubovima, ali mi smo od prvog dana prekida sezone vrlo ozbiljno pristupili pripremama za nastavak sezone. Možda su u nekim prvoligašima mislili da neće biti nastavka prvenstva zbog epidemije koronavirusa pa su aktivnosti provodili u smanjenom intenzitetu. Uglavnom, program koji smo osmislili tijekom stanke donio nam je ove odlične rezultate - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.
Osim toga, Ivica Kulešević je napokon uspio do kraja implementirati svoje taktičke zamisli, a nekolicina igrača, poput Petra Bočkaja, Igora Silve i Merveila Ndockyta, uhvatila je daleko bolju formu od one koju je imala u trenutku prekida sezone. No sad dolazi onaj najteži dio, jer odlično započet posao treba kvalitetno i završiti u posljednja tri kola.

Dalibor Keler
KOMPLETIRANJE OSJEČKIH REDOVA
Nema dvojbe kako će predah od šest dana između dvije utakmice bijelo-plavima dobro doći. Ovog tjedna redovi bi se trebali popuniti onima koji nisu participirali u pobjedi na Poljudu. Vratit će se kapetan Mile Škorić, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a očekuje se kako će za nastup biti spremne i obje važne karike u veznom redu, Laszlo Kleinheisler i Vedran Jugović, oporaviti bi se trebao i Antonio Mance.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike