Sport
LJETO BEZ MEĐUNARODNIH STRELJAČKIH NATJECANJA U OSIJEKU

Ćelić: COVID-19 je dobio prvi gem, ali sigurni smo da neće dobiti i meč
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Znano je već odavno da je grad na Dravi kolijevka streljaštva. U moderna vremena činjenice govore da je Osijek i sjajan organizator međunarodnih natjecanja, strijelci sa svih strana svijeta ističu da rado dolaze na hrvatski istok i u slavonsku metropolu. Tako su upravo ovih dana ovdje trebali boraviti i najbolji mladi strijelci Starog kontinenta i odraditi nastupe na juniorskom EP-u u gađanju MK oružjem. No virusna je pandemija onemogućila da se ranije utvrđeni program odradi prema planu i Osijek će tako u ovoj godini ipak ostati bez jednog važnog međunarodnog domaćinstva. Postojala je nada da se sve održi u jesenskom terminu, ali Europska streljačka konfederacija je nakon prvobitne ranije odgode na kraju potvrdila i konačno otkazivanje ovog EP-a.


- Možemo reći da je COVID-19 dobio prvi gem, ali sigurni smo da neće dobiti i meč - malo se poslužio teniskim rječnikom Zoran Ćelić, tajnik GSD-a Osijek 1784 te čovjek koji stoji na čelu Organizacijskog odbora, koji posljednjih desetak godina sjajno provodi velika natjecanja na Pampasu i u SD-u Gradski vrt. Ovo ljeto trebalo je biti radno jer u planu je bio i EP u samostrelu, ali viša sila ne pita.


- Nakon videokonferencije (kojoj su između ostalih nazočili i predsjednik ESC-a Vladimir Lisin te glavni tajnik Alexander ratner), juniorski EP na kraju je otkazan, iako su postojale neke naznake da bi se možda mogao održati u novom terminu. No trenutačna globalna situacija ne ide nam u prilog, puno je pitanja na koja oni koji ih mogu i trebaju dati nemaju konkretan odgovor. Kada sustav ne funkcionira kako bi trebao, onda nema ni smisla da organizator preuzme jedini odgovornost. Treba naglasiti da smo mi bili spremni sve organizirati, naravno, uz neke garancije, ali nakon što je dosta nacionalnih federacija jasno dalo do znanja da neće svoje strijelce slati ni u rujnu, ESC je povukao očekivani potez i sve na kraju otkazao - kaže Ćelić, koji naglašava da će u sljedećim mjesecima strijelci ipak dolaziti u Osijek. Naravno, riječ je o najboljim hrvatskim, koji zasada mogu odrađivati domaći program.
- U lipnju su se naši natjecatelji polako počeli vraćati svojim obvezama, koje su bile prekinute više od tri mjeseca. Neki su već i odradili nekoliko natjecanja, a u srpnju će se neka održati i kod nas. Tako smo 11. i 12. ovog mjeseca domaćini seniorskog PH u MK oružju, a dva tjedna poslije na Pampasu će za državni primat u istim disciplinama pucati i najbolji hrvatski strijelci u juniorskoj konkurenciji. Kolovoz i rujan je rezerviran za leteće mete (trap, skeet), od 7. do 9. je 4. kolo Kupa Hrvatske, usporedno se održava i tradicionalni Grand Prix Osijek, a 19. i 20. rujna domaćini smo prvenstva Hrvatske u istim disciplinama. Iako smo ostali bez međunarodnih smotri, naši kapaciteti neće ostati neiskorišteni u nastavku sezone - naglašava Zoran Ćelić. N. Benčina
MISLI SE VEĆ NA VELIKI EPSO 2021.
Ova godina donijela je puno problema svima, ne samo streljačkom sportu. U Osijeku ipak ne stanuje pesimizam, stoga se u Organizacijskom odboru već okreću budućim akcijama. Jedna velika trebala bi se na Pampasu održati od 23. svibnja do 6. lipnja sljedeće godine. Riječ je o Europskom prvenstvu na kojem se očekuje dolazaka više od 1000 gostiju, a to znači da su na programu sve discipline (naravno osim zračnih), što je već bio slučaj 2009. i sada već davne 1985. godine. Bit će to i posljednje veliko okupljanje prije OI-ja u Tokiju, na Pampasu će se dijeliti i preostale olimijske norme.
Europska streljačka konfederacija potvrdila je otkazivanje juniorskog EP-a
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike