Sport
SIMON ROŽMAN, TRENER RIJEKE:

Osijeku raste forma, ali mi imamo svoj fokus i viziju
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Simon Rožman, trener Rijeke, uoči gostovanja u Osijeku, ne smatra kako je njegova momčad izgubila utrku za drugu poziciju. Rijeka u posljednje vrijeme ne igra dobro, izgledi su joj se umanjili nakon poraza od Gorice s čime je niz Rožmanove momčadi bez pobjede narastao na četiri utakmice.


– Siguran sam da moja ekipa nije rekla posljednju riječ u ovom prvenstvu. Situacija u rezultatskom smislu nije dobra, ali što se tiče prilika koje stvaramo, to je pozitivna stvar. Nedostaje nam mirnoće u završnici, više suradnje u fazi obrane, ali stvarno imamo i peh da nas svaka glupost koju napravimo kazni i bodovi onda odlaze. Međutim, moramo se uhvatiti za ono što je dobro - rekao je Rožman koji respektira Osječane i njihov niz bez poraza u Gradskom vrtu.


- Znamo gdje idemo, poštujemo naše domaćine koji dugo nisu izgubili doma. Bit će teško, Osijek ide prema gore što se tiče forme. Imaju jaku zadnju liniju, ispred imaju Bočkaja i najboljeg strijelca lige Marića. Međutim, mi imamo svoj fokus i viziju do kraja sezone. Čeka nas još finale Kupa. Želio bih da igramo na razini i da nas rezultat poprati. Po meni, samo nam nedostaje rezultat.


Rijeka i Osijek nedavno su se sastali u polufinalu Kupa. Ima li tu prostora za neko novo iznenađenje?


– Mi treneri uvijek mislimo kako u nekom detalju iznenaditi. Međutim, dovoljno je utakmica iza nas da se već vide neki mehanizmi u igri, tako da ne očekujem neko iznenađenje na tom planu. Utakmica će biti psihički zahtjevna i na to se pripremamo - rekao je Rožman, koji neće moći računati na Štefulja i Capana zbog ozljede te Lončara zbog kartona. K.L.
Najčitanije iz rubrike