Sport
BIJELO-PLAVI PRVI OKRŠAJ IMAJU U MAKSIMIRU

“Generalka” s Dinamom
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Osijek će protiv Rijeke prolaz u finale Kupa Hrvatske, ipak, tražiti 31. svibnja

Pripreme nogometaša Osijeka za nastavak prekinute sezone sve se više zahuktavaju. Do susreta polufinala Kupa protiv Rijeke, koji je prvi na rasporedu, ostalo je još 13 dana. Naime, HNS je promijenio termin tog susreta, pa će Osječani na Rujevici gostovati 31. svibnja, a ne dan ranije, kako se prvobitno govorilo. Tako će nastavak sezone na domaćim terenima ipak otvoriti Slaven Belupo i Lokomotiva svojim okršajem za plasman u finale Kupa.

Naravno, ta promjena neće bitno utjecati na pripreme, a u Gradskom vrtu su dogovorili i jedan jak test uoči odlaska na Kvarner. Naime, 22. svibnja (petak) Osijek će odmjeriti snage protiv aktualnog prvaka i lidera hrvatskog prvenstva zagrebačkog Dinama na stadionu u Maksimiru, što će biti odlična "generalka" za ono što ga čeka u Rijeci. U međuvremenu trener Ivica Kulešević održao je međusobnu utakmicu u kojoj je isprobao gotovo sav igrački kadar kojim raspolaže. Igrali su bijeli protiv crvenih, a slavila je bijela momčad (4:0) u kojoj su zaigrali mahom prvotimci. Odlična je vijest što duga stanka očito nije utjecala na golgetersku formu Mirka Marića koji je bio dvostruki strijelac, a po jedan pogodak dodali su Laszlo Kleinheisler i Antonio Mance. Taj međusobni susret za bijele su počeli: Ivušić, Ćosić, Škorić, Majstorović, Silva, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj, Pilj, Grgić i Marić, a crvena momčad zaigrala je u sljedećem sastavu: Malenica, Todoroski, Šorša, Gutieri, Marin, Jugović, Caimacov, Talys, Špoljarić, Mbakogu i Mance. Na poluvremenu je promjena boje dresova, a susret je svakako dao Kuleševiću uvid u trenutačnu formu igrača na koje će računati u završnom dijelu sezone. U toj utakmici nisu sudjelovali Dmitro Lopa, koji se posljednji priključio treninzima nakon povratka iz Ukrajine, te Danijel Lončar, Eros Grezda i Merveil Ndockyt, koji su međusobno odmjeravanje snaga preskočili zbog opreza od lakših ozljeda. Inače, u petak su se bijelo-plavi podvrgnuli i testiranjima na koronavirus, a čini se kako su svi bili negativni jer iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u klub nije stigla vijest o tome da je neki od igrača pozitivan. Ipak, službenu potvrdu ta vijest bi trebala dobiti tijekom današnjeg dana.

Sada se još iščekuju vijesti o posljednjem ublažavanju epidemioloških mjera koje bi igračima omogućilo da se za trening spremaju u svlačionici stadiona u Gradskom vrtu, što im još uvijek nije dopušteno, a čeka se i konačna potvrda Stožera civilne zaštite RH da će se sezona doista i nastaviti kako je HNS planirao 30. svibnja polufinalnim utakmicama hrvatskog Kupa. Podsjećamo, ako će taj kalendar ostati na snazi, prvenstvene utakmice krenut će tjedan dana kasnije, odnosno 6. lipnja, a Osijek će zaigrati dan kasnije, kada će gostovati kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Prvenstvo bi trebalo završiti 25. srpnja, a sezona 1. kolovoza, za kada je planirana finalna utakmica Kupa Hrvatske.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

LOŠA ISKUSTVA BIJELO-PLAVIH U TUROPOLJU

Gorica nema imperativ, ali Osječani neće dobiti popust

Najčitanije iz rubrike