Tehno
TEST: LG F4J9JH2T

Najnaprednija pametna perilica i sušilica rublja
Objavljeno 8. svibnja, 2020.
Kapacitet ove perilice je čak 10,5 kilograma rublja, a sušilice velikih 7 kilograma

Iza kriptične oznake LG F4J9JH2T krije se jedna od najnaprednijih perilica rublja koje LG nudi na našem tržištu. Naime, riječ je o modelu koji dolazi s brojnim naprednim značajkama koje pridonose boljem korisničkom iskustvu, ali i nenadmašnim rezultatima čišćenje. Uz to LG F4J9JH2T kombinira i sušilicu za rublje što je posebno praktično ako nemamo mjesta za zasebnu instalaciju sušilice.



Veliki kapacitet

Već godinama svjedočimo o sve većem broju pametnih uređaja, a kućanski uređaji, takozvana bijela tehnika, nekako su uzeli ovdje najveći zamah. LG u svojoj ponudi nudi cijelu paletu pametnih uređaja, a jedna od njih je i LG pametna perilica i sušilica rublja oznake F4J9JH2T. Većina nas perilicu ima postavljenu u kupaonici, a ako želimo imati i sušilicu, nju pak većina zbog nedostataka prostora u kupaonici postavlja u nekoj drugoj prostoriji, što nikako nije praktično. Osim toga, veliki je broj onih koji žive u stanovima, a u kojima standardno nema prostora za više od jedne perilice, s time nema mjesta ni za sušilicu. Upravo u ovakvim situacijama kombinirana perilica i sušilica rublja donosi spasonosno rješenje. Na jednom mjestu imamo dva uređaja u jednom. Napredak tehnologije omogućio nam je ovakva kombinirana rješenja bez kompromisa glede funkcionalnosti ijednog od uređaja. Naprotiv, LG F4J9JH2T upravo pokazuje koliko učinkoviti i napredni mogu biti ovakvi kombinirani uređaji. LG F4J9JH2T stiže u standardnim dimenzijama perilice, tako da će se uklopiti u već postojeći predviđeni prostor za perilicu. Uređaj nam je stigao u privlačnoj boji titanija i crne, pa je svojevrsno osvježenje od standardno bijelih uređaja. Pripremom perilice prema uputama te spajanjem na vodovodni priključak i uključivanjem u struju – spremni smo za rad. Pogled na pakiranje otkriva enormni kapacitet ove perilice od čak 10,5 kilograma rublja! Uvjerljivo jedna od kapacitetom najvećih perilica kućne upotrebe koju ćete pronaći. Kapacitet sušilice je također velikih sedam kilograma. Kada se sjetimo svojevrsnog standarda za perilice od pet kilograma prije desetak i više godina, LG F4J9JH2T donosi više nego dvostruko veći kapacitet. Međutim, kako je riječ o tehnološki naprednoj perilici, potrošnja resursa (struje i vode) je niska. Naime, LG-jeva perilica prilagođava program rada količini rublja, tako da je učinkovitost rada maksimalna.

Napredne značajke

Osvrt na LG F4J9JH2T krećemo s pametnim značajkama. Dovoljno je instalirati SmartThinQ aplikaciju i pratiti upute. U samo nekoliko minuta perilicu smo povezali na Internet. Aplikacija nam nudi udaljeno upravljanje perilicom te pokretanje velikog broja prilagođenih programa koji nam stoje na raspolaganju. Prilagođeni programi nude njegu pranja i sušenja zaista velikog broja različitih tkanina. Od ručnika, zavjesa, radne i druge raznorazne odjeće, itd. Doista teško je pobrojiti za što se sve nudi prilagođeni program. Tako da, ako vam unaprijed prilagođeni programi koje perilica nudi nisu dovoljni, programi preko aplikacije će zadovoljiti sve apetite. Jedan od prilagođenih program moguće je pohraniti direktno na perilicu i postaviti ga dostupnog bez telefona. Inače, unaprijed definiranih programa ima 14, a nude njegu pamuka, miješanih tkanina, osjetljivog rublja, posteljina, kao i brze programe za njegu košulja ili druge odjeće koju perilica može oprati i osušiti u kratkom vremenu, što je praktično ako smo u žurbi. Tu su i programi na paru za osvježavanje rublja ili uklanjanje alergena pomoću tehnologije TrueSteam kojom se uklanja do 99,9 % alergena! Ova će tehnologija biti spas za one sklonima alergijama, a ista tehnologija nudi i funkciju omekšavanja rublja bez omekšivača na koje su neke osobe alergični. Inače rukovanje svim programima je intuitivno, a u tome pomaže i velika kontrolna ploča s tipkama osjetljiv na dodir i zaslonom koji prikazuje sve relevantne informacije. Kod pranja rublja valja istaknuti hvaljeni i dobro poznati LG DirectDrive, tj. izravni pogon bunja. Naime, električni motor je direktno postavljen na bubanj, zahvaljujući njemu perilica radi tiše i učinkovitije, a osim toga omogućeni su i posebni pokreti. Ove pokrete LG predstavlja kao 6 Motion Direct Drive. Perilica nudi šest različitih pokreta bubnja prilagođenih različitim radnjama, od imitacije ručnog pranja do intenzivnog strojnog pranja. Program pranja moguće je pomaknuti do 24 sata, a pohvalna je i mogućnost dodavanja rublja u već pokrenuti ciklus pranja (dovoljno je kliknuti na tipku i dodati rublje). Rezultati pranja, ali i sušenja su neupitni, uz LG F4J9JH2T možete računati na vrhunske rezultate svaki puta. Tražite li kompaktnost, jednostavno korištenja i napredne pametne mogućnosti u jednom uređaju, a uz golemi kapacitet pranja, LG F4J9JH2T je naša preporuka.
Marin Režić
Pohvalna je i mogućnost dodavanja rublja u već pokrenuti ciklus pranja
Uvjerljivo jedna od kapacitetom najvećih perilica kućne upotrebe koju ćete pronaći
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike