Tehno
XPERIA 1 II: SONY IMA NOVI FLAGSHIP

Prvi je 5G pametni telefon s AF/AE praćenjem do 20 kadrova u jednoj sekundi
Objavljeno 28. veljače, 2020.

Koristeći tehnologiju razvijenu za Alpha fotoaparate s promjenjivim lećama, Xperia 1 II pruža kontinuirani autofokus koji obavlja AF/AE kalkulacije 60 puta u sekundi. To omogućuje prvo na svijetu AF/AE kontinuirano praćenje za snimanje velikom brzinom s maksimumom od 20 fpsa, što je posebno korisno za snimanje pokretnih subjekata, poput djece ili životinja te brzih sportova. Fokusirajte i pratite subjekte fotografija s visokom preciznošću i snimajte odlučujuće trenutke koje ne želite propustiti. Nadalje, "Real-time Eye AF, koji fokusira oči subjekata za predivne portrete, sada je dostupan za ljude i životinje.

Kamera s tri leće nudi fantastičnu raznovrsnost s tri fokalne dužine: 16mm/24mm/70mm. Novi Photography Pro “technology from Alpha” donosi korisničko sučelje poznato Alpha fotografima s ručnim kontrolama za podešavanje ISO, brzine blende i mnogo drugih opcija.

Cinematography Pro “powered by CineAlta” podržava 2K 120fps 10-bitno HDR kinematografsko snimanje visoke brzine i kinematografsko 21:9 4K HDR snimanje pri 24/25/30/60fps, pojačavajući iskustvo kinematografskog snimanja. Touch AF, ručne kontrole za prilagodbu ekspozicije, mjerač razine i poboljšan white balance nude više ručne kontrole dok Sonyjeva jedinstvena tehnologija Intelligent wind filter smanjuje buku i smetnje vjetra za jasno audiosnimanje.

Xperia 1 II ima bateriju kapaciteta 4,000mAh s brzim punjenjem koja se napuni do i ima svojstvo Qi brzog bežičnog punjenja za brzi boost bateriji u pokretu. Bilo da slušate glazbu ili gledate filmove, Xperia 1 II fino je prilagođena za besprijekorno zabavno iskustvo. Tehnologija smanjenja zamućenja pokreta ekvivalentna je ekranu od 90Hz i smanjuje frame lag za čišću kvalitetu slike, a s Dolby Atmos zvukom, prilagođenim u suradnji sa Sony Pictures Entertainment rezultat je multidimenzionalno surround zvučno iskustvo.

U glazbi visoke kvalitete može se uživati kroz prednje stereo zvučnike, u kombinaciji sa slušalicama kroz 3.5mm jack ili bežičnim slušalicama. Koristeći ono najbolje od Sub-6 GHz mrežne podrške, Xperia 1 II nudi beskompromisni pristup visokokvalitetnom sadržaju.

Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilna platforma i Snapdragon X55 5G Modem-RF sustav potiče na gaming, snimanje, multitasking i spajanje na način koji prije nije bio niti zamisliv sa zapanjujućim multi-gigabit 5G brzinama i poboljšanim performansama s 25 % bržim procesorom i grafikom od prethodnog modela.

Xperia 1 II dolazi s IP65/68 otpornošću na vodu i Corning Gorilla Glass 6 na obje strane, čineći ovaj pametni telefon čvrstim, ali i predivno dizajniranim. Bit će dostupna u crnoj i ljubičastoj boji u Europi, a dolazi s Android 10 sustavom krajem proljeća ove godine.M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike