Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

“Mursaši” imali kontrolu protiv slabijeg rivala
Objavljeno 24. veljače, 2020.
Odbojkaši s Drave potvrdili i teoretski plasman između dvije najbolje momčadi osnovnog dijela

Odbojkaši s Drave ne posustaju. Mursa-Osijek ostvarila je petu uzastopnu superligašku pobjedu, ova protiv Rovinja bila je za mnoge upisana i prije početka susreta.

Jasno, ne treba nikad podcjenjivati onoga tko je s druge strane mreže, ali igrači Marija Tepperta znali su da im bodovi neće izmaknuti protiv Rovinja, koji uvjerljivo drži "fenjer" elitnog razreda. Domaćin je pred malobrojnim auditorijem (30-ak ljudi došlo je pogledati drugoplasirani sastav, koji je zaslužio kvalitetniju podršku) sve imao pod kontrolom, bilo je jasno da će susret biti okončan u tri seta. Osječani su uzeli planirana tri boda i zadržali izglede u borbi za prvo mjesto u osnovnom dijelu prvenstva.

- Dostatan nam je bio i bod kako bi teoretski potvrdili jedno od prva dva mjesta. Jasno da smo računali na sva tri, jer ipak smo dosta kvalitetniji od Rovinja. Tijek zbivanja na parketu otvorio je mogućnost veće rotacije, stoga je ovaj susret iskorišten na najbolji mogući način - rekao je kapetan Murse-Osijek Tomislav Suk. Njemu i suigračima sigurno nije bilo lako pronaći motiv, koji često zna nestati u ovakvim neravnopravnim dvobojima. No kod Osječana to nije bio slučaj.

- Nismo igrali u punoj brzini, to sigurno, ali bili smo oprezni i koncentrirani, apsolutno smo sve imali pod kontrolom. Nije uvijek lako igrati kada znaš da si bolji, ali ova momčad je i takve utakmice počela odrađivati na način koji je jedino ispravan. Maksimalan pristup u pravilu sprječava moguća neugodna iznenađenja, a mi smo ove sezone već sami sebi priuštili neka u kojima nismo osvajali ono što smo trebali - naglašava kapetan osječkog broda, koji nešto više od mjesec dana polovi isključivo pobjedničkim vodama.

Mursa-Osijek slavila je u posljednjih pet superligaških obračuna, a serija je dodatno obogaćena trijumfom u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, gdje su Suk i društvo ostvarili pobjedu na uvijek neugodnom gostovanju kod Centrometala. S glatkih 3:0 izboren je plasman u polufinale, gdje 18. ožujka čeka Split.

- Sve nam ide prema planu, a plasman u polufinale Kupa ne mora biti i posljednja stepenica. S obzirom na moguće suparnike, dvije Mladosti, nismo u ždrijebu mogli bolje proći. Jasno, imaju i Splićani svojih kvaliteta, ali s obzirom na to da igramo u Gradskom vrtu, plasman u finale nije nemoguća misija - smatra Tomislav Suk.

No prije polufinalnog, odradit će se četiri ligaška dvoboja. Prvi je posljednjeg dana veljače, kada se osnovni dio zaključuje kod Medicinar Trnja. Nakon toga slijede najjače moguće utakmice.

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       3

ROVINJ       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 30. Sudci: Stanojević i Raca (oba Zagreb).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Kraljević, Gubić, Suk, Prlić, Škugor, Šućur, Varga, Nedić, Šmital, Majer, Stanković.

ROVINJ: Sponza, Hrelja, Marusa, Fatorić, Sponza, Poropat, Matić, Đekić, Radovan, Preden, Šerifi.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:18, 25:22, 25:20
Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike