Sport
OSVRT NA 21. KOLO HT PRVE HNL

Rekordna neefikasnost, Osijek se jedini okliznuo u vodećem kvartetu
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Drugo proljetno, a ukupno 21. kolo HT Prve HNL neće ostati zapamćeno po dobrome. Bilo je uvjerljivo najneefikasnije kolo ove sezone, jer je postignuto samo sedam pogodaka. Prvi se put dogodilo da u pet susreta padne jednoznamenkasti broj pogodaka. Dosad su titulu najeefikasnijih kola držali 16. i 20. kolo, kada je postignuo deset pogodaka. Općenito, u prva dva proljetna kola strijelci se baš nisu iskazali jer je ukupno postignuto 17 pogodaka, što je manje nego, recimo, u 15. kolu, kada su se mreže tresle čak 18 puta. Nije bilo ni posebnih iznenađenja. Od vodećeg kvarteta okliznuo se samo Osijek, koji je kod kuće remizirao s Interom (1:1), ali taj je rezultat itekako posljedica oklonosti u kojoj je Ukrajinac u osječkim redovima Dmitro Lopa zaradio isključenje (dva žuta kartona) već nakon 15 minuta igre. Jako su ljuti bili Osječani na suca Marina Vidulina zbog tih odluka, ali to im neće pomoći u vraćanju dva jako važna izgubljena boda. Jedina utjeha bijelo-plavima ostaje činjenica da je njihov centarfor Mirko Marić zabio 15. put ove sezone i još malo pobjegao pratnji na prvom mjestu liste strijelaca. Ostale momčadi iz vrha tablice nisu bile rezultatski posebno uvjerljive ali su bodovno ostvarile maksimalan učinak. Dinamo je dugo lomio i u posljednjih 12 minuta s čovjekom više slomio žilavu Goricu te zabilježio najuvjerljiviju pobjedu kola (2:0). Hajduku i Rijeci je pak bio dovoljan po jedan pogodak za upisvanje nova tri boda. Hajduk se time učvrstio na drugom mjestu, a Rijeka je na trećoj poziciji preskočila Osijek. Iznimno vrijednu pobjedu postigla je Istra 1961, koja je u derbiju začelja svladala Varaždin i time se bar malo bodovno odlijepila od samog dna tablice, na kojem su "zakucani" ostali Varaždinci.
O efikasnosti smo već rekli kako je bila daleko ispod prosjeka, jer je palo samo 1,4 pogotka po utakmici. No što se posjeta tiče, on je bio pristojan. Utakmice su gledala 20.562 gledatelja, što je 4112 po susretu, a to je uobičajan prosjek kada četiri najjača hrvatska kluba igraju pred svojim navijačima. Naravno, u tom segmentu opet je debelo iskočila utakmica Hajduk - Lokomotiva, koju je gledalo 11.870 ljudi, što je više od polovine ukupnog broja gledatelja koji se skupio na pet hrvatskih prvoligaških stadiona.


Dalibor Keler
REZULTATI 21. KOLA
Istra 1961 - Varaždin 1:0, Osijek - Inter Zaprešić 1:1, Hajduk - Lokomotiva 1:0, Rijeka - Slaven Belupo 1:0, Dinamo - Gorica 2:0
7
pogodaka postignuto je u 21. kolu HT Prve HNL
20.562
gledatelja nazočila su pet susreta 21. kola
Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike