Sport
NEPTUN TRAIL

I dame su istrčale Trail, njih 13 stiglo je od starta do cilja
Objavljeno 10. veljače, 2020.

Vezani članci

"UTRKA KOJA ĆE VAS UBLATITI DO SUZA"

Odlično raspoloženje na trećem osječkom Neptun trailu

Dame su bile jako uvrijeđene što u "Glasu" u ponedjeljak nismo spomenuli da su žene trčale osječki Neptun trail. Iako se to podrazumjeva, jer žene su redovite sudionice svih osječkih utrka, uostalom slika kaže tisuću riječi, a na slikama je bilo vidljivo da su djevojke također trčale. No nećemo sad o nedostatku prostora i zašto smo naveli samo ukupne pobjednike u obje konkurencije, jer ovaj je tekst o - damama.

Njih ukupno 13 odradilo je subotnji Neptun trail od starta do cilja, Veliko blato, dionicu od 21 kilometra, istrčalo je sedam žena, a Malo blato (12 km) završilo je njih šest.

Polumaratonsku utrku pod nazivom Veliko blato najbrže je odradila Jasna Tušek-Lončarić (Maksimir), kojoj je od starta na Pampasu do novog cestovnog mosta kod Petrijevaca i natrag do cilja na Pampasu trebalo sat vremenu, 48 minuta i 31 sekunda. Druga je bila Milena Gatarić (Fruška gora, Novi Sad) s vremenom 1:51:57, a treće mjesto zauzela je Helena Vonić (SRK Baraber/Djeca iz šume, 1:52:55).

Od starta do cilja Malog blata, odnosno u utrci na 12 km, stiglo je šest dama, a među njima najbolja je bila Vlasta Biter (AK Maksimir), kojoj je od Pampasa do ušća Karašice i natrag trebalo 58,11 minuta. Vlasta je daleko iza sebe ostavila konkurenciju, drugoplasirana Ivana Petrović trčala je više od sat vremena (1:09:11), a treća je bila Marijana Šmit s vremenom 1:13:17. I. Liović
Najčitanije iz rubrike