Sport
NEPTUN TRAIL

Točno u podne Veliko i Malo blato krenut će iz dvorišta udruge “Mogu”
Objavljeno 8. veljače, 2020.
Danas (subota) održava se treće izdanje osječkog Neptun traila pod nazivom "Utrka koja će vas ublatiti do suza". Slavonsko blato jedan je od zaštitnih znakova ove utrke kojom organizator, udruga "Žuti šešir", tradicionalno započinje novu trail sezonu.

Start Neptun traila je točno u podne iz dvorišta udruge "Mogu" na Pampasu, a sve kategorije imaju trail koncept, to znači da je staza označena postojećim markiranim planinarskim putovima te trakicama ili sprejem na križanjima. I sve točke moraju se obilaziti numeričkim redoslijedom.

Utrka pod nazivom Veliko blato duga je 21 kilometar, a natjecatelji Malog blata trčat će 12 kilometara. Trčat će se u Osijeku i bližoj okolici na betonu, zemlji, neravnom terenu, na blatu, kroz šipražje... Dionica polumaratonske utrke od 21 kilometar trči se od Pampasa do novog cestovnog mosta kod Petrijevaca i natrag. Kraća dionica od 12 kilometara starta također u podne na Pampasu i trči se do ušća Karašice i natrag.

Lani je na Neptun trailu nastupilo više od 150 natjecatelja, ove se godine očekuje nešto manje trkačica i trkača, ali prema riječima organizatora iz "Žutog šešira" bit će ih više od stotinu. Iako će biti hladno, a uvjeti za trčanje teški, Neptun trail se pozicicionirao kao utrka koju zaljubljenici u ovaj sport ne propuštaju. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike