Sport
ZA BRONCU

U Budimpešti opet igramo s Crnogorcima
Objavljeno 25. siječnja, 2020.
Teškom smo ih mukom pobijedili u grupi, a sada se ponovno sastajemo u susretu za brončano odličje na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Naime, hrvatska vaterpolska reprezentacija u nedjelju će u Budimpešti od 17.30 sati igrati za broncu protiv Crne Gore, koja je u drugom polufinalnom susretu izgubila od domaćina Mađarske s 10:8 (1:2, 3:1, 4:2, 2:3). Crnogorci su pružili odličan otpor favoriziranom domaćinu, nakon prve četvrtine bili su i u vodstvu, ali je onda uslijedio pad. Izgubili su treću i četvrtu dionicu igre, dok u posljednjoj četvrtini nisu mogli stići veliki zaostatak i otišli su u susret za treće mjesto. I igrat će s Hrvatskom koja ih je na ovom Euru već pobijedila s 11:10, ali na vrlo težak način. Hrvatska je u tom susretu vodila 10:5, Crna Gora se vratila na 10:10, a zatim su Barakude zabile još jedan pogodak vrijedan pobjede.

Đuro Radović s tri i Stefan Pješivac s dva su pogotka bili najbolji u sastavu Crne Gore u polufinalu, dok su Denes Varga s četiri i Grego Zalanki s dva gola predvodili Mađarsku.

Podsjetimo, Hrvatska do sada ima četiri medalje s europskih prvenstava, uz zlato 2010., ima srebra iz 1999. i 2003. te broncu s posljednjeg EP-a iz Barcelone 2018.

Nakon što završi utakmica za treće mjesto, od 19 sati u Budimpešti se igra veliko finale u kojem se sastaju Mađarska i Španjolska. Mađarska je do sada osvojila 12 naslova europskog prvaka, ali posljednji još 1999. godine, dok Španjolska nikada nije bila europski prvak, ima dva srebra i tri bronce. I Mađari i Španjolci već su igrali na ovom EP-u, a taj je dvoboj završio neodlučeno 11:11. I. Li.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike