Sport
SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Cibalia: Tomić je prozvao igrače i krenuo u nepoznato
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Vezani članci

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

Osijek II: Tri tjedna u Osijeku pa odlazak u Umag

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠI ZAVRŠILI ZIMSKI ODMOR

BSK: Steinbrückner je okupio “stare” i čeka pojačanja

Na trenerskoj klupi više nema Davora Mladine, ali nogometaše Cibalije na prozivci i prvom treningu kojim je označen početak priprema za proljetni dio prvenstva Druge HNL dočekalo je dobro poznato lice. Momčad je prozvao Mladinin pomoćnik i trener koji je lani Vinkovčane iz Treće lige uveo u Drugu, Petar Tomić.

- Dosta dobro poznajem ovu momčad, neke igrače šest mjeseci, a neke godinu i pol. Mislim da ovaj kadar može mnogo bolje, a i igrači su toga svjesni. Morat ćemo u ovom pripremnom razdoblju ispravljati pogreške koje su uočene u jesenskom dijelu sezone i ako uspijemo u tome, uvjeren sam da možemo osigurati ostanak u drugoligaškom društvu - kaže Tomić, čija je momčad trenutačno posljednja u ukupnom poretku Druge HNL.

Na stadionu Cibalije u ponedjeljak se okupilo 20 igrača i tri vratara, u odnosu prema jesenskom dijelu nedostaju Hrvoje Džijan, Ivan Galić, Dinko Matošević, Luka Pavlaka, Mario Kiš i Andrej Kerić. Oni su u potrazi za nekom boljom i ambicioznijom sredinom od vinkovačke.

- Većina igrača ostala je u momčadi, a oni koji nisu došli na prvi trening moguće je da se vrata ako ne nađu neku drugu sredinu za nastavak karijere. To ćemo znati za destak dana do dva tjedna. Isto to vrijedi za igrače koji bi mogli doći u klub.

Kako je u Vinkovcima kronična besparica, kompletne pripreme bit će odrađene na terenima stadiona HNK-a Cibalia. Za sada je dogovoreno sedam utakmica, s time što postoje dva termina koja još nisu popunjena.

- Pripreme ćemo odraditi kod kuće, vrijeme nas za sada služi i volio bih da tako i ostane. Imamo dogovoreno sedam pripremnih utakmica. s time što još imamo dva prazna termina i nadam se da ćemo uskoro i njih popuniti. Mislim da će to biti dovoljno da se momčad uigra i dobro spremi za nastavak prvenstva - zaključio je trener Petar Tomić, kojega su na prvoj prozivci dočekali: Ivan Marijanović, Bruno Lešić i Antonio Kavelj (vratari) te Adam Nikolić, Benjamin Karaula, Silvio Anočić, Marijan Oršolić, Mario Tadić, Rene Šarić, Mate Bajić, Dominik Dogan, Blaž Tustonjić, Albert Vincetić, Marko Kirchbauer, Toni Karimović, Mario Kvesić, Niko Hajnal, Antonio Stupar, Karlo Miljanić, Alen Dejanović, Stjepan Salapić, Dominik Janović i Matheus Lucas Souza Mendes.

Igračima se na prvom okupljanju u 2020. obratio i sportski direktor Cibalije Krešimir Tomić, ali skup nije došao pozdraviti predsjednik Mijat Kurtušić. No on je ionako klupski predsjednik još samo na papiru, posljednjih mjeseci je u debeloj pozadini, niti o čemu odlučuje, niti što potpisuje. Antun Grgić

 

Rezultati by SofaScore

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike