Sport
MARINO MARIĆ, GLAVNI ŠALJIVDŽIJA MEĐU “KAUBOJIMA”

Dajemo više negoli u klubovima
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Svaka momčad mora imati nekoga dežurnog zafrkanta spremnoga za šalu u svakom trenutku. Čini se kako je među rukometašima tu ulogu preuzeo Marino Marić. Nakon susreta s Crnom Gorom "uzeo je show" za sebe, a njegov suigrač iz bundesligaša Melsungena, vratar našeg prvog suparnika na EP-u Nebojša Simić, hvatao se za glavu.

- Od Marića neću moći živjeti kada se vratimo u Njemačku. Već se bojim koliko će mi puta spomenuti ovu utakmicu - rekao je vratar Crne Gore.

Marić se inače, prolazeći kor mix zonu, na zanimljiv način obratio kolegama s Hrvatskog radija. Pitao ih je prvo je li ide uživo, kada je odgovor bio potvrdan, ispalio je:

- Pozdrav svima koji su slušali prijenos na radiju, bolje je da su slušali negoli nas gledali prvo poluvrijeme!

Marić je ipak u toj utakmici imao presudnu napadačku ulogu. Zabio je posljednji pogodak u prvom poluvremenu kojim smo ipak smanjili zaostatak za Crnogorcima na "minus jedan". Zabio je i prvi u nastavku, susret je završio s četiri pogotka.

- Nemojte mi ga previše hvaliti da se ne bi pokvario - rekao je Lino Červar o Mariću, kojeg je potapšao pri tome po ramenima, premda mu je zapravo postavljeno pitanje o igri Marka Mamića.

Marić je analizirao svoga kolegu, po vokaciji pivota Bjelorusije Artsema Karaleka.

- Igrali smo jednom EHF Kup protiv St. Raphaela. Tada ga nisam poznavao, ali već tada prije tri-četiri godine vidio sam da je mašina i zvijer. Kod Talanta Dušebajeva je eksplodirao.

Prisjetio se kako smo nekada Bjeloruse lako dobivali čak i kada su u svojim redovima imali Sergeja Rutenku.

- Prije šest godina bile su to lake pobjede, ali oni su narasli u svakom pogledu. Bit će to teška utakmica.

Pohvalio je posebno sve naše mlade igrače i ono što im je svima dodatni motiv.

- U reprezentaciji svi dajemo više negoli u klubovima. Što je to, adrenalin, dodatni motiv, ne znam. Pa vidjeli ste Crnogorce kako su nabrijani kada su poveli. To je ta razlika. Igrati za svoju zemlju, to ispunjava svakog igrača. I zato sam ovdje - rekao je Marić i za kraj upitao:

- Any questions (Još pitanja, nap.a). OK, bye, bye. I neću vam više dolaziti!
K.Lacković
Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike