Tehno
AOC PREDSTAVLJA DVA NOVA 34-INČNA GAMING MONITORA

Modeli s VA panelom za duboke crne tonove, prirodne živopisne boje
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

Oba modela opremljena su VA panelom koji producira duboke crne tonove, prirodne i živopisne boje te vrlo visok kontrast. Uz visoku brzinu osvježavanja, gameri će uživati u iskustvu igranja bez zastajkivanja ili kidanja slike zahvaljujući AMD FreeSync podršci i vremenu odziva od 1 ms (MPRT) koji osiguravaju glatku igru bez smetnji.

Prva izuzetna karakteristika ovih monitora je impresivan radijus zakrivljenosti od 1500 mm te ultraširoki omjer slike 21:9 formata. Dodatno horizontalno proširenje ekrana stvara iskustvo poput VR-a pokrivajući korisnikov periferni vid, čime se stvara dojam kao da se igra nastavlja i izvan glavnog središta akcije. Ultraširoki omjer slike cijenit će gameri svih žanrova, ali posebno ljubitelji first-person igara (npr. RPG-ova, simulacija i utrkujućih igara). Novi monitori ne uljepšavaju samo igranje, već i gledanje filmova postaje drukčije zahvaljujući 21:9 formatu koji je idealan za filmove snimane u 2.35:1 i 2.39:1 formatima zbog čega korisnike neće ometati dosadne crne crtice na ekranu. Široki kutovi gledanja od 178 stupnjeva omogućuju čistu sliku iz svakog kuta gledanja.

Oba modela, CU34G2 i CU34G2X, sa svojim 34-inčnim dijagonalama približno su jednake visine kao i široki 27-inčni monitori 16:9 formata, no pružaju puno više prostora na ekranu te bolju udobnost u obavljanju svakodnevnih zadataka. Prostrani ekran u kombinaciji s visokom 3440 x 1440 rezolucijom rezultira savršenom kombinacijom ugodne i detaljne gustoće piksela od 109 ppi. Gameri mogu odabrati CU34G2X s brzinom osvježavanja od 144 Hz ili CU34G2 s brzinom osvježavanja od 100 Hz. No oba monitora imaju izuzetno brzo vrijeme odziva od 1ms MPRT koje osigurava brzu i oštru sliku bez smetnji u prikazu slike, a AMD FreeSync podrška eliminira zastajkivanje ili kidanje slike. Zahvaljujući opciji niskog ulaznog kašnjenja, kašnjenje prijenosa između monitora i izvora je minimalizirano.

Oba monitora dolaze s postoljem koje ima mogućnost podešavanja visine, a Flicker-Free i Low Blue Light tehnologije osiguravaju zdravo korištenje monitora, koliko i ergonomski toliko i za dobrobit očiju. Za korisnike koji žele dobiti veliku prednost u igranju, AOC nudi i neke druge gaming značajke. AOC Game Color prilagođava zasićenje boja unaprjeđujući različite razine sive boje i detalja slike, a Dial Point opcija korisnicima omogućuje postavljanje mete na sredinu ekrana kao pomoć za preciznije ciljanje. Monitori imaju i četiri ugrađena USB utora te audioinput i output koji olakšavaju spajanje s perifernim uređajima.

Novi monitori bit će dostupni od siječnja 2020. godine po preporučenim maloprodajnim cijenama od 3489 kn (bez PDV-a za AOC CU34G2) i 4309 kn (bez PDV-a za AOC CU34G2X). M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana