Sport
UOČI FINALA COTTBUSA

Seligman: Vratio sam samopouzdanje
Objavljeno 22. studenog, 2019.
Nakon Svjetskog prvenstva u Stuttgartu i neplasmana u finale djelovao je potpuno prazno. Robert Seligman po povratku je razmišljao već tada zaključiti sezonu. Na spomen kako nije još propala mogućnost odlaska na Olimpijske igre te nastupa na Svjetskom kupu više od mjesec dana kasnije tada je odgovorio:


- Ne znam u ovom trenutku ništa. Moram se dogovoriti s trenerom. Znam da ljudima iz kluba to bi puno značilo, ali po svemu sudeći karijera će mi proći bez nastupa na Olimpijskim igrama, govorio je tada Seligman po povratku u Stuttgart.


Mjesec i pol dana kasnije vratio se u Njemačku. Onaj istočni dio u Cottbus. I vratilo mu prije svega vjeru u sebe. Premda i dalje male mogućnosti za nastup na Olimpijskim igrama, osvojeno šesto mjesto u kvalifikacijama ipak su mu vratili optimizam. Vjera u svoje mogućnosti ionako nikada nije nestala.


- Definitivno sam nakon Svjetskog prvenstva izgubio samopouzdanje. Ono se sada vratilo. Vidim sada da imam šanse uključiti se ovdje u borbu za medalju. U kvalifikacijama sam išao sa slabijim startom 5.9, ali to sam ciljano išao jer sam znao da mi dvije desetinke više u startu tada neće donijeti ništa bitno, a psihički ću si minimalno olakšati vježbu. Odradio sam bez pogreške. Iskreno iznenadila me ocjena 14.366. Dosta je niska premda sam vidio posliej da su i drugima dosta odbijali. U finalu krećem sa startom 6.1. Dati ću sve od sebe da ponovno odradim bez pogreške. Samo tako mogu do medalje jer ovdje je konkurencija fantastična, gotovo kao na Svjetskom prvenstvu. Možda čak i bolja budući da se u Cottbusu pojavilo dosta specijalista koji nisu imali mjesta u svojim timovima, rekao je Seligman.


Za medalju i uključivanje natrag u "vlak za Tokio" trebati će mu vježba na granici 15.0. Ako ne i bolje. Kinez Wang u kvalifikacijama je zaradio ocjenu 15.100, a imao je vježbu sa startom 16.6. Visok start ima i trećeplasirani Amerikanac Nedoroscik. Ne radi se o gimnastičaru iz svjetskog vrha, ali američki gimnastički lobiji ako prepoznaju svoj interes sigurno će "gurati" svoga natjecatelja. Među kandidatima za medalju svakako je i Ukrajinac i ponajbolji gimnastičar današnjice Oleg Verniaev koji je bio drugi u kvalifikacijama, ali i Armenac Harutyum Merdinyan. U kvalifikacijama je zauzeo sedmo mjesto i Svjetski kupovi su i njemu prigoda za nastup na Olimpijskim igrama.


- Bitno je da Robert pokaže sam sebi da lov na Tokio nije izgubljen. Put neće biti lagan. Puno je specijalista i svi oni imaju istu želju, rekao je Seligmanov trener Vladimir Mađarević.
Finale konja s hvataljkama je u subotu u 14 sati. K.L.
Najčitanije iz rubrike