Sport
MURSA-OSIJEK

Pobjednički niz nastaviti
i u slavonskom derbiju
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Nakon šest odigranih kola Superlige odbojkaša tri su momčadi u vrhu poretka s istim bodovnim učinkom. Među tercetom s 14 bodova su i odbojkaši s Drave, koji se za primat u prvom ligaškom dijelu sezone bore s Medicinarom Trnje i Rijekom.

Momčad Marija Tepperta u šest dvoboja slavila je u pet navrata, jedini je poraz doživjela početkom mjeseca, kada je nakon pet setova u Rijeci slavio domaćin. Nakon toga su Osječani ponovo uspostavili pobjednički niz, prvo su dobili kod kuće Sisak te Zadar u gostima.

- Od mogućih 12, s gostovanja smo donijelii već devet bodova. Uvodni dio prvenstva donio je više gostujućih iskušenja, dobro smo ih odradili, bilo je prigode i za više, ali nismo nezadovoljni dosadašnjim učinkom. Nakon tijesnog poraza u Rijeci, brzo smo se vratili na pravi put, do novih šest bodova stigli smo vrlo uvjerljivo. Nakon što Sisku nismo dopustili set kod kuće, isto smo ponovili u Zadru, gdje smo možda i lakše od očekivanja pobijedili. Znamo da smo u tim dvobojima bili favoriti, veseli način da smo ih ostvarili bez problema - naglašava Teppert, trener odbojkaša s Drave, koji se polako izdvajaju na vrhu s momčadima, koje će očito biti najveća konkurencija u nastavku sezone.

- Za sada ide po planu i programu, znamo da dva prva mjesta vode u najjaču skupinu u drugom dijelu prvenstva, ali ima još dosta utakmica i vremena da ostvarimo cilj - smatra Mario Teppert, koji ovog tjedna priprema momčad za slavonski derbi. Dugo Mursa-Osijek nije imala regionalnog rivala u borbi za bodove, a sada ih planira osvojiti kontra brodske Marsonije, koja u subotu stiže u Malu dvoranu Gradski vrt.

- Sigurno je da Marsoniju dočekujemo s maksimalnim respektom, ali isto tako smo svjesni da je kvaliteta na našoj strani. Igrali smo pred početak sezone prijateljski ogled, dobili smo bez problema. Nema nepoznanica, stoga idemo nastaviti uspješnu seriju, optimsitičan je trener Murse-Osijek. Nakon slavonskog obračuna slijedi gostovanje u Rovinju. Objektivno, osvajanje šest bodova se nameće i kao imerativ, a nakon toga slijedi prvi veliki derbi u Gradskom vrtu. Stižu "medicinari", ali prije toga treba odraditi posao u subotu protiv Brođana.
N.Benčina
Najčitanije iz rubrike