Sport
NEUGODNA POZICIJA MLADE REPREZENTACIJE

Bišćan ima pune ruke posla do kraja kvalifikacija
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine dovela se u prilično tešku poziciju kada je u pitanju plasman na Euro 2021. godine koji će se odigrati u Mađarskoj i Sloveniji. Izabranici Igora Bišćana doživjeli su poraz od Češke u Velikog Gorici (2:1), a već ranije, još dok je na klupi sjedio Nenad Gračan, u Šibeniku nas je istim rezultatom pobijedila i Škotska. Naravno, hrvatske nade nisu još u bezizlaznoj situaciji, ali u nastavku kvalifikacija više nemaju pravo na krivi korak, a morat će napraviti i dva "breaka" na gostovanjima u Škotskoj i Češkoj. Nije lako, ali nije ni nemoguće. Protiv Čeha Hrvatska je ostala "u raljama" promašaja, a nešto kasnije i velikih kikseva u obrani. Do vodstva koje je lijepim pogotkom donio Ivanušec mogla je naša reprezentacija imati bar dva-tri pogotka prednosti, ali je na vratima Češke vrlo raspoložen bio Jedlička. Česi su znali iskoristiti veliki dan svog vratara i uspjeli su preokrenuti rezultat zahvaljujući ozbiljnim pogreškama naših stopera Kalaice i Gvardiola. Istina, mogla je Hrvatska bar do boda, ali na tom putu Jedlička je postao baš nepremostiva prepreka.


- Bila je to važna utakmica za nas u kojoj smo doživjeli neugodan poraz i ostali bez bitnih bodova. Izgubili smo susret u kojem smo pokazali puno dobrih stvari, ali skupo su nas koštali prvo promašaji pred suparničkim, a onda i slabe reakcije ispred naših vrata. Mislim kako su te dekoncentracije u obrani bile ključ našeg neuspjeha jer smo unatoč promašenim prilikama ipak imali vodstvo. Konačni ishod nije ogledalo događanja na terenu bar kada je kvaliteta u pitanju. No, za pobjeđivanje sama kvaliteta ponekad nije dovoljna, nego treba biti ozbiljnosti i iznad svega natjecateljskog karaktera, u čemu nismo bili dovoljno dobri, pa smo zbog toga doživjeli poraz - objasnio je Igor Bišćan, izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske.


Dobio je za taj susret iz A reprezentacije Josipa Brekala, ali ni to nije pomoglo. Uočljivo je kako i ovoj generaciji nedostaje jedan pravi centarfor. Sličan problem imala je i prethodna, koja se ipak uspjela plasirati na Euro. Bišćanu će glavna zadaća u sljedećem razdoblju biti pronaći centralnog napadača koji će moći zadovoljiti potrebe reprezentacije, a ostaje još i uigrati posljednju liniju, što se posebno odnosi na centralne braniče Kalaicu i Gvardiola, koji su bili prilično nesigurni tijekom susreta protiv Čeha.
Imat će Bišćan o čemu razmišljati do nastavka kvalifikacijskog ciklusa koji će uslijediti na proljeće. D.Keler
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike