Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA GOTOVO SLOŽNI:

Ključ je bio u promjeni formacije, s četvoricom straga bili smo opasniji
Objavljeno 5. studenog, 2019.

Mihaelu Žaperu leži Rijeka. Nakon što je na Rujevici ove jeseni postigao izjednačujući gol za Osijek, njegovim su pogotkom "bijelo-plavi" nogometaši u nedjelju stigli do čudesnog preokreta. Nakon 0:2 u nastavku je Osijek okrenuo na 3:2, a upravo je Žaper bio strijelac tog pobjedničkog pogotka. Veznjak Osijeka nije sebe gurao u prvi plan.

- Svaka čast svim dečkima. U poluvremenu smo se dogovorili da ćemo se baciti na glavu. Ovako se vratiti i preokrenuti stvarno je čudesno. Naravno, drago mi je zbog pogotka, ali sam ponosan na sve moje suigrače - rekao je Žaper odmah nakon susreta za službeni klupski kanal.

Njegovi suigrači nakon izlaska iz svlačionica ipak su imali nešto više vremena analizirati što se to dogodilo da je Osijek prikazao dva različita lica. Gotovo je jednoglasan zaključak kako je povlačenje četvorice u posljednju liniju bio ključni potez Ivice Kuleševića.

Iza obrane ostao je vratar Ivica Ivušić, koji je imao najbolji pregled na obje formacije.

- Nije krenulo onako kako smo zamislili, bili smo razočarani sami sobom. Na poluvremenu smo skupili glave s trenerom i stožerom. Rekli smo da na svakoj lopti ostavimo glavu i to nam se vratilo. Pokazali smo da imamo karakter, srce i ono što je najvažnije u nogometu, a to su muda - otvoren je bio vratar Osijeka.

Mirko Marić svojim je pogotkom inicirao preokret. Progovorio je o ključnom potezu koji je Kulešević povukao na poluvremenu.

- Očito ih je iznenadilo kada smo prešli natrag u "četvorku". Bili smo opasniji, imali smo više igrača prema naprijed i imali smo odmah više rješenja. Prvo poluvrijeme bilo je dosta loše. Oni su zabili dva pogotka, a mi iz svojih prilika nismo. Vjerovali smo kako možemo okrenuti, jer nije nam ovo prvi put da okrećemo rezultat. Pokazali smo to i protiv Gorice i protiv Intera. Stvarno smo vjerovali da se, ako zabijemo prvi gol na vrijeme, može okrenuti.

Nisu o tome razmišljali nogometaši Osijeka, ali ostaje onaj podatak prema kojem su među 20 klubova u Europi s pozitivnim nizom na domaćem terenu.

- Vidjeli smo tu listu i sigurno je lijepo biti po nečemu 16. ili 17. u Europi. No moramo poboljšati učinak u gostima. Slijedi teško gostovanje na Poljudu. Hajduk nije u bajnoj situaciji, ali svejedno je drugi, tako da u još jednom derbiju moramo pokušati doći do bodova - zaključio je Marić.

Radilica u veznom redu Marin Pilj počela je "više raditi" upravo s promjenom formacije.

- Nije nas u prvom poluvremenu bilo ni gore ni dolje. Problem je bio s tih pet iza, vjerojatno su nas i oni pročitali, znaju kako igramo. Gore nas je bilo malo, a u sredini su imali igrača više. U drugom poluvremenu nas je bilo više naprijed i to smo iskoristili. Slijedi Poljud, a tamo nikome nije lako. Hajduk ima motiv više nakon dva poraza od Gorice, ali mi vjerujemo u sebe - zaključio je Pilj. K.Lacković

Rezultati by SofaScore

PITAJTE MAJSTORA ZAŠTO NISAM JA KAPETAN!
Iznenađujuće, s kapetanskom trakom zbog izostanka Mile Škorića na teren je izišao Ante Majstorović. Neuobičajena odluka s obzirom na to da je “Majstor” tek ljetos stigao u Osijek. Kapetanski debi bio je uspješan. Dovoljno za dobro raspoloženje nakon susreta. Iz svlačionice je izišao u društvu svoga velikog prijatelja još iz vremena Lokomotive Mirka Marića. Koji je preuzeo novinarsku ulogu:

- Pitajte ga zašto je on, a ne, na primjer, Marić kapetan - smijao se cijelo vrijeme prvi topnik Osijeka, a očito i dobri duh svlačionice.

Marić je, odlično raspoložen, nastavio svoj novinarski zadatak. Snimao je Majstorovićev odgovor.

- Uprava je tako odlučila, a ja sam to prihvatio. Velika mi je čast zbog toga. na svakom treningu pokušavam dati 100 posto.

O utakmici je v.d. kapetana rekao:

- Možda nam nije pasalo tih pet u zadnjih liniji. Drugo poluvrijeme prebacili smo se na četiri, digli se prema naprijed i to se pokazalo na kraju na rezultatu.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike