Sport
UTAKMICAMA 4. KOLA U SKUPINAMA E - H NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA

Meč-lopte za Liverpool i Napoli, imperativ Borussije
Objavljeno 5. studenog, 2019.

Večeras su na rasporedu utakmice 4. kola nogometne Lige prvaka u skupinama E - H, a već sada mogla bi biti razriješena situacija oko putnika u osminu finala u skupini E.


Napoli i Liverpool su si gostujućim pobjedama prije dva tjedna kod RB Salzburga, odnosno Genka, osigurali meč-lopte danas te će u slučaju novih pobjeda nad istim suparnicima dva kola prije kraja potvrditi jedno od prva dva mjesta. Iako je aktualni europski prvak uvjerljivo u prvom susretu svladao Belgijce, menadžer Jürgen Klopp ne dopušta nikakvo opuštanje u svojoj momčadi, dobro svjestan kako se gosti imaju za što boriti. A vjerojatno i ne želi izazivati sreću, koja je njega i "redse" pratila u posljednje vrijeme, kada su u nekoliko utakmica zabijali za pobjede u posljednjim trenutcima.


- Sigurno je da moramo izići s jakim sastavom, jer ova je skupina još otvorena i trebamo sve raspoložive igrače. Genk još može dohvatiti Europsku ligu tako da nije bez ambicija i moramo ga poštovati. Na kraju, posljednje dvije godine bili smo najbolji kada je bilo potrebno te tako očekujem i sada.


Jedan od derbija večeri igra se u Dortmundu gdje Borussia dočekuje Inter, koji je prije dva tjedna slavio 2:0. Pod vodstvom Antonija Contea "nerazzurri" su prvi put u povijesti zabijali u svakoj od prvih 14 utakmica sezone, a odlična forma Romela Lukakua (devet golova u Serie A) najavljuje kako bi se niz mogao nastaviti i večeras. Borussia ima problema oko sastava, Reus i Schmelzer su upitni, a Burki bi se ipak trebao vratiti na vrata nakon bolesti. Pred "crno-žutima" su ovog tjedna dva velika ispita, sve osim pobjede nad Interom ozbiljno bi im ugrozilo osminu finala, a već za vikend ih čeka veliki derbi s Bayernom.


Nakon slabijeg ulaska u sezonu, Chelsea se pod vodstvom Franka Lamparda potpuno "zahuktao", što je potvrdio i dvjema gostujućim pobjedama u Ligi prvaka. Ova posljednja, amsterdamska, značila je i jedini ovosezonski poraz Ajaxa, koji će na Stamford Bridgeu pokušati uzvratiti. Novo slavlje londonske momčadi praktički bi značio i prolazak, no Lampard upozorava kako ih niz pobjeda ne smije uljuljkati.
- Jako su nam dobro poznate kvalitete Ajaxa i opasnost koju mogu stvoriti, tehnički su vrlo jaka momčad. Mi smo nakon startnog poraza kod kuće odlično reagirali, od nas se očekuje prolazak skupine, ali moramo zadržati isti pristup kao u posljednja dva susreta u ovom natjecanju. G. Roguljić
Današnji parovi Lige prvaka
SKUPINA E: Napoli - RB Salzburg, Liverpool - Genk. Poredak: Napoli 7, Liverpool 6, RB Salzburg 3, Genk 1.

SKUPINA F: Barcelona - Slavia Prag, Borussia (D) - Inter. Poredak: Barcelona 7, Inter i Borussia 4, Slavia 1.

SKUPINA G: Lyon - Benfica, Zenit - RB Leipzig. Poredak: RB Leipzig 6, Zenit i Lyon 4, Benfica 3.

SKUPINA H: Chelsea - Ajax, Valencia - Lille. Ajax i Chelsea 6, Valencia 4, Lille 1.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike