Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE sjajnim prvim poluvremenom uzvratilo Vojvodini za poraz u Novom Sadu
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Rukometaši NEXE-a ostvarili su drugu pobjedu u SEHA-Gazprom ligi. U našičkoj dvorani Kralja Tomislava svladali su Vojvodinu 32:24 (19:9) te su tako uzvratili Novosađanima za poraz u Slanoj bari u prvom kolu kada je srpski prvak slavio s 29:23. Sastav Hrvoja Horvata prikazao je najbolje prvo poluvrijeme u ovogodišnjem izdanju SEHA-Gazprom lige. Obrana je konačno izgledala na razini prošlogodišnje kada su uostalom i ušli na završni turnir. Započeli su Našičani odlučno od početka poveli 3:0, jedina prijetnja gostiju dogodila se u 10. minuti kada su smanjili na 3:2. Prije toga preko pivota Ratkovića u 9. minuti gosti su se upisali prvi put u listu strijelaca. Nakon toga prednost NEXE-a je rasla. U 22. minuti nakon što je mladi novopečeni hrvatski desnokrilni reprezentativaac Fran Mileta postigao pogodak za vodstvo domaćih 12:6 trener Vojvodine Boris Rojević zatražio je time out. Nije ni to pomoglo pa se na odmor otišlo s prednosti NEXE-a od čak deset razlike. Jedina loša vijest u tom periodu igre bila je ozljeda Frana Milete. Tijekom jednog bijega, a prije svoga trećeg pogotka, suparnik ga je potegao za rame. Očito je jako zaboljelo, nije se mlado desno krilo više ni vraćalo u igru. No, kako nam je sam otkrio nakon susreta, nakon stavljanja leda bol je popustila te će se Mileta zajedno s vratarom Morenom Carom i lijevim krilom Marinom Jelinićem odazvati Linu Červaru u ponedjeljak na reprezentativno okupljanje. U nastavku je NEXE sačuvao prednost, pružio je Horvat prigodu i ostalim igračima. Očekivao se i ulazak Tomi Vozaba koji nije bio u igri gotovo godinu dana. Zagrijavao se u završnici susreta, ali ipak nije ušao u igru. Najučinkovitiji kod Našičana bio je Saša Barišić-Jaman koji je od svojih devet pogodaka postigao šest sa crte sedam metara odakle je bio stopostotan. Barišić-Jaman se kao i još u većoj mjeri Tomislav Severec istaknuo u razigravanju na crti na kojoj je Živan Pešić postigao pet, a mladi Gianfranco Pribetić četiri pogotka. 
Krešimir Lacković

NEXE 32(19)
VOJVODINA 24(9)
NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1.000. Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojče Načevski (Makedonija).
HRVATSKA: Lelić, Car (7+0), Eter 2, Mileta 3, Mrđenović, Barišić-Jaman 9(6), Dumenčić, Buvinić 3, Radovanović (2+0), Greganić, Jelinić 3, Vida 1, Severec 2, Pešić 5, Vozab i Pribetić 4.
VOJVODINA: Ovčina 2, Milić 1, Mirković 1, Pribak 1, Ilić 4(3, Medurić, Perović  (6+0), Medurić 1, Arsenić (1+0), Ratković 4, Prodanović 1, Tomić 1, Stanković, Nikolić 4, Milašević 1, Vučković i Sretenović 3.
SEDMERCI: NEXE 6(6), Vojvodina 3(3), ISKLJUČENJA: NEXE 10 minuta (Eter 2, Mrđenović 2, Jelinić 2, Severec 2 i Pribetić 2), Vojvodina 2 minute (Tomić 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike