Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Boboćani čuvaju mjesto
na vrhu u Komletincima
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Može doći do bitnih promjena u poretku jer je od prvog do sedmog mjesta razlika samo dva boda

Predstojećeg vikenda osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski nogometni četvrtoligaši na rasporedu imaju utakmice devetog kola.

Nakon svakoga, praktički, dolazi do smjene na vrhu tablice tako da je prilično uključivo da će se to i sada dogoditi, naročito jer je od prvoga do sedmog mjesta razlika samo dva boda. Osmi Slavonac je tri boda u zaostatku za bobotskim liderom koji mu sutra dolazi u Komletince te ostane li tamo kompletan plijen, netom probuđeni, domaćin izjednačit će se s vodećom momčadi. Odu li, pak, bodovi u Bobotu, tada će se otamo konkurenciju i nadalje gledati svisoka, iako u tome slučaju teorijski na prvo mjesto može Radnički iz Meca. Ta baranjska momčad, naime, ima isti broj bodova kao Boboćani i za dva pogotka slabiju gol-razliku, ali ako ju poprave protiv pretposljednjeg Zrinskog, tada će učenici trenera Marija Amidžića preuzeti tron. Bilo bi, zapravo, prilično iznenađujuće da sastav iz Bošnjaka ostane neporažen u Mecama, iako su tekuće jeseni bodovi već otišli s nekim gostima. Posljednji su Višnjevčani, do sada, donijeli jedan izvana i bila bi prijeka potreba ponijeti nešto iz Kneževih Vinograda gdje, međutim, Borac ima identično slab učinak i imperativno će ga nastojati popraviti protiv "fenjeraša". Međusobni sraz momčadi iz prizemnih tabličnih sfera bit će i u Jarmini gdje su Borinci iskazivali znakove oporavka pa su stoga u blagoj prednosti u odnosu prema osječkoj Olimpiji koja je u silaznom trendu osvojivši samo bod iz posljednjih šest sučeljavanja. Toliko bi Osječanima i te kako dobro došlo, slično kao Županjcima u Valpovu gdje sve bolji domaćin grabi prema samom vrhu. Njega bi, osim momčadi iz Meca, nakon ove etape mogla zaposjesti Šokadija koja dočekuje Mladost i nastavak punih uspjeha u Babinoj Gredi gdje, međutim, nedjeljni gost sigurno nije u autsajderskoj ulozi. "Šokcima" bi uz osobni učinak trebala i posrtanja terceta ispred njih iz kojeg treći Otok ima neugodno gostovanje u Kuševcu nakon što je domaćim remijem prepustio čelo kolone.

Tamošnji je Torpedo istodobno donio bodove iz Osijeka i tražit će njihovo dupliranje kako bi došao u posve mirne vode. Darđani će to pokušati u Vinkovcima gdje stanuje relevantni Dilj koji sigurno planira s tim bodovima u srazu s nižeplasiranim Baranjcima, a čiji bi ga slučaj učvrstio pri vrhu redoslijeda.

Dražen Lekšan
Parovi 9. kola
Valpovka - Radnički (Ž), Dilj - Darda, Borinci - Olimpija, Slavonac - Borac (B), Borac (KV) - Višnjevac i Radnički (M) - Zrinski igraju sutra (subota) u 15 sati kada počinju i nedjeljne utakmice: Torpedo - Otok i Šokadija - Mladost.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike