Sport
POVRATAK POBJEDAMA

Belišćani do slavlja bez većih problema
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Ždinjak na kraju prvog te Agatić na početku drugog poluvremena riješili pitanje pobjednika

Nakon što su u prošlom kolu poraženi u Kutjevu, nogometaši Belišća vrlo brzo vratili su se na pobjednički kolosijek pobijedivši Vukovar 1991 rezultatom 2:0. Nisu briljirali u igri, no imali su dovoljno izglednih situacija za više od dva postignuta pogotka te su sva tri boda potpuno zasluženo ostala u njihovu vlasništvu.

Najvažnije je da su crveni postigli pogotke u pravo vrijeme, na završetku prvog poluvremena te na početku drugoga. U prvih 45 minuta domaćin je bio slabo organiziran jer su se gosti iz Vukovara branili sa svih 11 igrača. Tada su domaćini posegnuli za prokušanim receptom, upornog vraćanja lopte prema svojim obrambenim igračima koji su pokušavali kreirati igru, ali to im nije najbolje polazilo za nogom. Poslije svega viđenog na kraju 90 minuta proizlazi da da je rezultat mnogo bolji od igre, no treba istaknuti da je pobjeda mogla biti i izraženija da su napadači bili malo prisebniji ispred gostujućeg vratara.

U prvih 45 minuta imala je momčad trenera Davora Rupnika potpunu inicijativu, a izgledne prilike promašili su Ždinjak u 12. minuti, Ratković dvije minute kasnije i Agatić u 32. minuti. Gosti su imali jednu polupriliku kada je domaći vratar Marin Stanić obranio udarac Jeonga s 15 metara. Ipak, na samom kraju poluvremena, prije odlaska na odmor domaći su postigli pogodak. Rosandić je s lijeve strane pogodio u "trepavicu" Ždinjaka, a on udarcem glavom s deset metara poslao loptu u desni kut mladog vratara Mečića. Vrlo brzo na početku drugog dijela, u 54. minuti bilo je 2:0 za Belišće. Domagoj Damjanović uputio je loptu udarcem iz kuta u gostujućih pet metara na koju je natrčao Agatić i zakucao je pod gredu. Pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno, a nakon toga imali su domaćini još tri stopostotne prilike. Prvo je Agatić u 64. minuti s pet metara pucao u ruke gostujućem vrataru koji odbija loptu na noge Ratkovića, a najstariji igrač na terenu umjesto u mrežu šalje je preko grede. U 66. minuti Ratković je prošao po lijevoj strani, na sedam metara od gostujućeg vratara pronašao je Ždinjaka, a on pucao ravno u vratara. Najbolju priliku propustio je Agatić u 80. minuti kada se našao sam ispred mladog Mečića i umjesto mreže pogodio je željezni stup koji drži mrežu s vanjske strane. Konačni je rezultat tako mogao biti i puno uvjerljiviji da su Belišćani realizirali neku od ovih prilika.

Svjetlana Steiner
Belišće       2 (1)

Vukovar 1991       0

BELIŠĆE - Gradski stadion. Vrijeme ugodno. Teren odličan. Gledatelja: 150. Sudac: Mate Jakelić (Okrug Gornji) - 6,5. Strijelci: 1:0 Ždinjak (45), 2:0 Agatić (54). Žuti kartoni: Lacković (Belišće), Sušac, Jakšić (Vukovar 1991). Crvenih kartona nije bilo.

BELIŠĆE: Stanić 6,5, Barišić 6,5 (od 70. Jakić 6,5), Lacković 6,5, Ratković 7,5, Ždinjak 6,5, D. Damjanović 6,5, Agatić 6,5 (od 82. Pačar -), Išasegi 6,5, Rosandić 6,5 (od 89. Milić -), Anić 7,5, B. Damjanović 7.

VUKOVAR 1991: Mečić 6, Sušac 6, Nikolić 5,5, Mendeš 6, Rajić 6,5, Knežević - (od 25. Jeong -, od 45. Škarica 5,5), Pierobon 5,5, Karimović 5,5, Stojanović 6, Lamza 6, Jakšić 5,5 (od 73. Yoon -).

IGRAČ UTAKMICE: LOVRO ANIĆ (BELIŠĆE)
U 5. kolu sastaju se: Slavija - Zrinski, Bedem - Marsonia, Kutjevo - Vihor, Vukovar 1991 - Graničar, Čepin - Belišće, Đakovo CRO - Vuteks-Sloga, NAŠK - Sloga NG, Oriolik - Slavonija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike