Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A KOD KUĆE PORAŽENI OD TATRANA

Goluža: Pojedinac mi ne može
pokvariti mišljenje o Našicama
Objavljeno 10. rujna, 2019.

Nisu dobro krenuli rukometaši NEXE-a u novu sezonu. Nakon poraza u Novom Sadu od Vojvodine minimalno su izgubili na domaćem terenu od slovačkog Tatrana (24:25). Mogao se NEXE spasiti od poraza. Imali su posljednji napad, koji nije dobro organiziran. Na kraju je iz vrlo loše situacije morao pucati s desnog krila Ivan Vida, a njegov pokušaj lako je obranio Cvitković.

Bez agresivnosti
Ono što više može Horvata zabrinuti od loše izrađene posljednje akcije je ponovno loš ulazak u susret, posebno u obrambenom segmentu. NEXE-ova obrana nije bila agresivna; a tek kad se pojačala agresivnost, stekla se i ravnoteža na terenu. Začuđuje prije svega takav pristup, ali i činjenica da je prošle sezone obrana bila jak NEXE-ov "forte". A ona, bar njezina jezgra, nije doživjela znatnije promjene.

- Tek kada je obrana bila zgusnutija i agresivnija i kada su stigle obrane golmana, i mi smo djelovali bolje. Na kraju mislim kako je Tatran ipak odigrao pametnije u završnici. Nama je u tim trenutcima nedostajalo strpljenja - ocijenio je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, čestitajući svom kolegi Slavku Goluži, čija je momčad nakon nes(p)retnog poraza u prvom kolu u Prešovu sada na sličan način ostvarila pobjedu u Našicama.

- Pokazuju se točnim moja predviđanja. Ovo će biti najizjednačenija i najkvalitetnija SEHA liga dosad. Puno će biti utakmica koje će moći otići na jednu i drugu stranu - rekao je Horvat.

Nažalost, nakon susreta Slavko Goluža bavio se neugodnostima koje je doživio u Našicama. Reagirao je na stalne uvrede pojedinca ili pojedinaca koji su sjedili odmah iza njegove klupe.

- Bez obzira na to što smo pobijedili, u jednu sam ruku tužan što sam takve stvari doživio u Našicama. Takve uvrede kao čovjek i kao sportaš nisam zaslužio i morao sam to reći pa makar mi sljedeći put zviždala cijela dvorana. Ja sam sada vruć i moja reakcija je mislim opravdana, ali moram reći kako ni jedan pojedinac ne može pokvariti moje visoko mišljenje koje imam o Rukometnom klubu NEXE i o Našicama u koje uvijek volim doći - rekao je bivši hrvatski izbornik na klupi Slovaka.

Isprika
Odmah nakon susreta u ime RK NEXE ispričao mu se trener Hrvoje Horvat, koji vjerojatno na nekim drugim gostovanjima trpi i gore uvrede i pritisak s tribina. Premda Horvat nije znao o čemu se radi, isprika je ipak bila korisna kako bi ostaviIa dojam Našica kao uljudne sredine. No dojma smo da je Slavko malo ipak preemotivno reagirao. Atmosfera na tribinama u Našicama je čista "kamilica". Čak i nedostaje malo više pritiska upravo s tribina pa da publika doista NEXE-u bude presudni faktor koji će ih ponijeti upravo u susretima kada se lomi rezultat kao što je bio ovaj posljednjij. No ne može publika pomoći toliko koliko NEXE-ovi rukometaši najviše mogu pomoći sami sebi.

Krešimir Lacković
Hrvoje Horvat,  trener Našičana

Tek kada je obrana bila zgusnutija i agresivnija i kada su stigle obrane golmana, i mi smo djelovali bolje
Problemi NEXE-a
NEXE ima problema s igračkim kadrom, odnosno ozljedama. Horvat protiv Tarana nije mogao računati na Ivana Sršena.

- Imao je problema s ramenom i leđima. Valjda je nosio neke ormare pa se ozlijedio pri seljenju - šalio se Horvat na račun desnog vanjskog koja je pozicija ostala hendikepirana tijekom susreta jer je Marku Buviniću bio razbijen nos. Veliki hendikep za NEXE bit će i odlazak Marija Tomića, koji će se priključiti pripremama reprezentacije Katara.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike