Sport
DAMIR BURIĆ TRENER HAJDUKA:

Osijek je mogao pobijediti Dinamo i Rijeku, ali najvažnija je naša izvedba
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Nogometaši Hajduka u nedjelju u Gradskom vrtu s Osijekom igraju prvi ovosezonski derbi. U njega Splićani ulaze kao drugoplasirana momčad prvenstva, ali i s dosta problema oko igračkog kadra. Naime, zbog ozljeda će izostati prva dva vratara, Josip Posavec i Tomislav Duka, neki od igrača vuku lakše ozljede, a neki su bolesni, pa je još neizvjesno koga će sve trener Damir Burić imati na raspolaganju za derbi.


- Ima igrača koji imaju ljetne viroze, kao Josip Bašić i Basel Jradi, vidjet ćemo hoće li biti spremni za odlazak na put. Kad je riječ o Duki i Posavcu, stanje je nepromijenjeno i ne želimo ništa riskirati. Želimo da se obojica što brže vrate. Lakše ozljede vuku Darko Nejašmić i Tonio Teklić, imamo još dva treninga i nadam se da ćemo imati dobru momčad na raspolaganju - rekao je u uvodu trener Splićana, u čijim redovima sigurno neće biti ni suspendiranog Marina Jakoliša.


Hajduku je gostovanje u Gradskom vrtu uvijek neugodno, Burić ističe kako su dobro proučili kvalitete Osijeka, no i da mu je najvažnije kako će odigrati njegova momčad. Želja je ponoviti dobro izdanje iz posljednjeg susreta i uvjerljive pobjede nad Goricom, a trener Splićana uvjeren je kako njegovi igrači to i mogu.


- Najvažniji nam je svakodnevni fokus, što se rada na treningu tiče, da pokušamo reprizirati dobre stvari iz susreta s Goricom. To ćemo pokušati i na ovoj utakmici. Momčad je to u stanju i vidi se koliko i što može. Gledali smo Osijek i analizirali njegovu igru, nakon ispadanja iz Europe koncentrirao se na prvenstvo i vidi se da ima određenu kvalitetu. U svim je utakmicama mogao pobijediti, i Dinamo i Rijeku. Sve je moguće, Osijek je neugodan i dobar suparnik, no spremni smo na to, znamo što nas čeka, ali najvažnije je da mi provedemo naše detalje u igri, nadam se da smo u stanju - rekao je Burić, koji nije htio otkriti sastav za nedjelju, ali je najavio moguće manje izmjene u odnosu prema susretu s Goricom. Istaknuo je kako Osijek ne mijenja bitno svoj sustav igre, iako je, protiv Rijeke u posljednjem kolu u dva poluvremena to napravio, prikazavši i dva bitno različita lica. No Burić smatra kako je najvažnije izdanje njegove momčadi.


- Osijek je uglavnom igrao 5-4-1 ili 5-3-2, ali sustav nije toliko važan. Najvažniji smo mi i naša izvedba.


Splićanima je svakako hendikep izostanak prva dva vratara pa je, razumljivo, novinare zanimalo radi li se o slučajnosti ili je razlog nagla promjena trenažnog procesa.


- Ovo je splet okolnosti, koji se uvijek može dogoditi. Nažalost, sada imamo opciju koju imamo, no zadovoljni smo time. Želimo da nam se i Posavec i Duka što brže vrate, no dat ćemo im vremena za to - rekao je Burić, koji je i odlučno odgovorio na pitanje bi li ga i remi, koji bi Hajduk privremeno doveo na prvo mjesto, zadovoljio u nedjeljnom derbiju.
- Ne bi - jasan je bio Burić, ne odstupivši od svoje najave da njegova momčad u svakom susretu traži sva tri boda. G. Roguljić
Burić se nada još ponekom pojačanju
Bliži se kraj prijelaznog roka, do kojeg nije isključeno da će neki igrači napustiti Poljud, a neki i doći. Aktualna je posudba nekoliko mlađih igrača, kako bi im se pružila veća minutaža, no Burić se također nada da će se momčad dodatno pojačati.

- Nadam se da će biti dolazaka, kako perspektivnih tako i kvalitetnih. Ali ne bih ulazio u detalje - rekao je Burić, osvrnuvši se i na upit koliko je realan povratak Ivana Strinića i Filipa Bradarića.

- Mislim da je najljepša stvar da ti igrači žele doći u Hajduk. I dalje smo atraktivni, svi žele doći, to je prva i najljepša stvar. Isto smo i realni u svemu tome i znamo što možemo platiti, u kojim granicama idemo, mislim da sam time sve rekao.
Damir Burić

trener Hajduka

- Osijek je neugodan i dobar suparnik, no spremni smo na to. Znamo što nas čeka, ali najvažnije je da mi provedemo naše detalje u igri, nadam se da smo u stanju.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike