Sport
U-23 EUROPSKO PRVENSTVO

Dario Prekl bez subotnjeg finala skoka s motkom
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Osječki je skakač u kvalifikacijama preskočio 5,05 m za diobu 13. mjesta među 26 natjecatelja

Dario Prekl neće skakati u finalu skoka s motkom na U-23 Europskom prvenstvu, koje se od četvrtka do nedjelje održava u švedskom Gävleu. Osječki je skakač s motkom u jučerašnjim kvalifikacijama preskočio samo 5,05 metara, što je bilo dovoljno samo za diobu 13. mjesta.

U kvalifikacijama skoka s motkom nastupilo je 26 natjecatelja podijeljenih u dvije skupine, koji su za ulazak u subotnje finale morali preskočiti normu od 5,45 m. Čak 15 ih je tu visinu već svladalo u svojoj karijeri, a 14 ih je to napravilo i ove godine, makar i u dvorani. No rasplet kvalifikacija bio je takav da je za finale trebalo ostvariti dosta manju visinu, samo 5,20, što je na kraju uspjelo upravo dvanaestorici skakača, koji će se tako u subotu od 17.30 boriti za medalje.

Prekl je skakao u A-skupini i kvalifikacije je dobro otvorio, prvo je propustio početnu visinu od 4,90, a potom iz prvog pokušaja svladao i onu na 5,05. No ona sljedeća, na 5,20, pokazala se previsokom preprekom za 20-godišnjeg člana AK-a Slavonija-Žito jer je u sva tri pokušaja bio neuspješan. Razočaranje je to sigurno za mladog osječkog skakača, pogotovo s obzirom na to da je ove sezone nekoliko puta popravljao svoj apsolutni osobni rekord te od 5,15, s koliko je ušao u 2019. godinu, na kraju “dogurao” do 5,31, koliko je letio preko letvice prije 15-ak dana u Rijeci. S obzirom na to da je ovog lipnja skakao i 5,30 i tih 5,31, činilo se kako je forma stigla u pravom trenutku te se vjerovalo kako u Gävleu može dodatno poboljšati svoj najbolji rezultat te se s realnim izgledima uključiti u borbu za finale. Nažalost, njega će ipak samo gledati, a žal je sigurno još veći jer je na kraju i tih 5,20 bilo dovoljno za nastavak natjecanje na U-23 Europskom prvenstvu.

Goran Roguljić
Tolj uvjerljivo u finale diska
Marija Tolj plasirala se u finale bacanja diska ostvarivši uvjerljivo najduži hitac kvalifikacija sa 60,25 m, četiri i pol metra dulje od drugoplasirane Njemice Julije Ritter. Norma je bila 53,00, prebacilo ju je sedam atletičarki, ostale su ušle po plasmanu, a Marija je sve napravila već u prvom hitcu. U kvalifikacijama skoka u dalj nastupio je Ivan Vujević, koji je sa 7,27 m zauzeo 18. mjesto od 22 natjecatelja. Norma za finale bila je 7,75, no preskočila su ju samo četvorica, a u finale se išlo i sa 7,50.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

Najčitanije iz rubrike