Sport
PRVA HRVATSKA TENISKA LIGA

Osječani vraćaju naslov prvaka države u Perivoj kralja Tomislava
Objavljeno 26. lipnja, 2019.
Teniski klub Osijek danas u svom dvorištu, na terenima u Perivoju kralja Tomislav, ima priliku po četvrti put osvojiti naslov momčadskog prvaka Hrvatske. Prva titula prvaka u Perivoj stigla je 2013. godine, zatim 2015. i 2016., a nakon što su posljednje dvije godine bili treća momčad u državi, Osječani u srijedu imaju prvu meč-loptu za vratiti pobjednički pokal u grad na Dravu.


U finalu je suparnik HTK Zagreb, momčad koja je posljednjih godina Osijeku i najveći rival u Prvoj hrvatskoj teniskoj ligi. Finalna serija igra se na dva dobivena meča, a prije par dana Osječani su napravili golem posao kada su u prvom susretu u Zagrebu slavili s 4:1 i došli u veliku prednost te danas kod kuće imaju idealnu priliku za proslavu naslova, i to u godini kada klub slavi svoj stoti rođendan.


- Cilj je danas završiti posao i vratiti pokal u Osijek i bio bi to doista najljepši rođendanski dar za naš klub. Gdje god igrali, posebice kod kuće, uvijek idemo na pobjedu, i unatoč problemima, vjerujem kako ćemo slaviti naslov već nakon drugoga meča - kaže kapetan osječke momčadi Hrvoje Feth.


A problemi koje spominju su neigranje dvije jake uzdanice, Tomislava Brkića i Hansa Podlipnika Castilla koji su ovih dana na teniskom turniru u Milanu. No, na istom turniru u Italiji je i važan igrač HTK Zagreba Nino Serdarušić.


- Danas ne možemo računati na Brkića i Podlipnika, ali ako u petak eventualno budemo igrali treći meč u Zagrebu, oni će se pridružiti momčadi. No, ako braća Sabanov, Ivan i Matej budu odradili svoj posao onako kako igraju cijele ove sezone, mislim da će nam i to biti dovoljno. Računamo na njih u singlovima te na bod u paru, a onda nam još jedan bod za pobjedu mogu donijeti Bjelica ili Kranić - dodaje Feth.

Osječani su u prvom finalnom susretu kao gosti pobijedili Zagrepčane, ali konačni rezultat od 4:1 može zavarati. Nije to bila baš tako lako izborena pobjeda, Sabanovi i društvo imali su i malo sreće, a kako danas neće biti Brkića i Podlipnika domaćin će morati dati sve najbolje od sebe kako bi izbjegao eventualni treći meč i već u srijedu se okitio naslovom prvaka. Drugi finalni susret između Osijeka i HTK Zagreba u Perivoju kralja Tomislava počinje danas, u 10 sati. I. Liović
Finale se igra na dvije pobjede, a Osječani imaju golemu prednost jer su u prvom susretu slavili u Zagrebu.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike