Sport
OSJEČANKA NIJE OSVOJILA NASLOV POBJEDNICE U NOTTINGHAMU

Donna krenula uraganski, ali nakon dva sata i 40 minuta dobrog tenisa slavila Garcia
Objavljeno 16. lipnja, 2019.

Donna Vekić je 2017. godine u Nottinghamu osvojila svojoj prvi WTA naslov na travnatoj podlozi, ove godine bila je korak do nove titule u gradu nedaleko poznate Šervudske šume koju je proslavio Robin Hood. Igrala je odlično cijeli tjedan, dobro je djelovala i u nedjeljnom finalu, no titulu je slavila Francuskinja Caroline Garcia. Donna je uraganski počela finale, projurila prvim setom, a onda je nekadašnja četvrta tenisačica svijeta pronašla svoju igru i bila sve bolja da bi nakon dva sata i 40 minuta pobijedila sa 2:6, 7:6 (4), 7:5 (4).

Donna je nakon nastupa na pariškoj zemlji otišla na svoj sretni turnir u Nottingham kako bi otvorila sezonu igranja na travnatoj podlozi. No prva dva kola (Jakupović, Paquet) igrala je i pobjeđivala - na betonu u dvorani. I susret 3. kola protiv Mladenović zbog kiše je morala završiti na betonu, te napokon u subotu i nedjelju zaigrala na travnatoj podlozi. Bilo je dobro, ali ipak nedovoljno dobro i savršeno da bi slavila svoju drugu nottinghamsku titulu.

Donna je fantastično počela susret, napravila je dva breaka i odjurila do 4:0 i nakon samo 29 minuta igre mirno privela set kraju. U nastavku je Garcia igrala mnogo bolje, na početku drugog seta je napravila break i povela 2:0, Donna je vratila izgubljeno, a onda ponovno izgubila servis. Imala je Garcia vodstvo od 4:1, ali i na ovom turniru smo vidjeli da kod Osječanke nema odustajanja i predaje, pa se Donna vratila i izjednačila na 4:4, a onda je u tie-breaku ipak pokleknula. U trećem setu je svaka držala svoj servis, opet se odlučivalo u 13. igri i opet je Garcia bila bolja te je mogla početi slaviti naslov pobjednice. Donna je sjela na klupu u suzama, gledala je u prazno i vjerojatno vrtjela što je sve propustila. Igrala je dobro, ali kad je bilo najpotrebnije, Garcia je riskirala i potezala najbolje poene i podigla pobjednički pokal.

No, ono što Osječanka trenutačno igra je tenis koji će zasigurno dati dobar rezultat. Možda ne donosi već danas, ali sutra svakako. Ono što je pokazala ovoga tjedna je tenis s kojim može parirati najboljima i nadati se velikim stvarima. I to je ono što veseli iz Nottinghama. Donna nije osvojila naslov pobjednice, imala je svojih prilika, u većem dijelu susreta na terenu je djelovala bolje od Garcije, ali nije izdržala teret tie-breaka. U oba seta, i to je razlog poraza. No to je tenis, možeš osvojiti više gemova, a izgubiti. Donna je nakon poraza bila tužna i razočarana, no veseli kako igra uoči krune cijele sezone - wimbledonskog grand Slama.

Ivana Liović
2-6

Donnin omjer u finalima. Osvojila je dvije titule i doživjela šest poraza u mečevima za naslov pobjednice
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike