Sport
TRENER NOGOMETAŠA OSIJEKA NAPOKON MOŽE ODAHNUTI

Dino Skender: Nisam sumnjao u našu pobjedu!
Objavljeno 27. svibnja, 2019.

Slavljenička je bila atmosfera na press konferenciji nakon susreta Osijek - Inter Zaprešić. Iz osječkog su kluba s razlogom emitirali zadovoljstvo, jer su treći put uzastopce izborili plasman u Europu, a ujedno su ostvarili najbolji plasman u prvenstvu u eri Meštrović/Mészáros osvojivši treće mjesto.


Trener NK Osijek Dino Skender konačno je mogao odahnuti. Došao je u neugodnoj situaciji, prošao je dosta bure, zabilježio neke velike pobjede i bolne poraze, ali je na kraju doveo bijelo-plavi brod do željene - europske luke. No, kao i cijeli posao dosad, posljednji susret nije bio bez stresa.


- Znali smo kako će psihologija igrati važnu ulogu. Ulog je za nas bio velik i zbog toga smo u početku bili malo suzdržani, a još kada je Inter opet poveo iz prvog udarca prema našim vratima, jedino od čemu sam razmišljao bilo je kako da se vratimo u ravnotežu. Bolja smo momčad od Intera, dobili smo potreban impuls s tribina, uspjeli izjednačiti i nakon toga se sve okrenulo na našu stranu. U biti, ta je utakmica oslikala cijelu sezonu, koja je bila vrlo stresna i neizvjesna, ali time je naše zadovoljstvo ostvarenim rezultatom još veće - rekao je trener bijelo-plavih.


Kako se osjećao kad je Postonjski sjajnim pogotkom doveo goste u prednost?


- Nisam ni jednog trenutka sumnjao u konačni ishod. U tom je trenutku bilo važno samo da momčad ne klone duhom. To se nije dogodilo i poslije smo pronašli put prema pobjedi. Inter je bio tvrd orah, zadao nam je dosta problema. No uspjeli smo pronaći svoju igru, preokrenuti rezultat te na kraju mirno susret privesti kraju - pričao je osječki kormilar.


Pobjedu su donijeli ljudi s klupe, Lopa, koji je vrlo rano zamijenio ozlijeđenog Špoljarića, te povratnik nakon ozljede Petar Bočkaj?


- Tako je to u nogometu. Nekad se pogodi sa zamjenama, a nekada ne. Procijenili smo kako bi Lopa mogao imati dovoljno prostora za svoje prodore između razvučenih suparnikovih linija i to se pokazalo dobrim predviđanjem. Ulazak Bočkaja dao nam je dodatnu svježinu u napadu - zaključio je Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.


Nogometaše Intera sinoć je s klupe vodio Branko Lađević jer je prvi trener Samir Toplak bio odsutan zbog privatnih obveza. Zaprešićani su odigrali pristojnu utakmicu. Uspjeli su povesti i Gradski vrt držati u velikoj napetosti, ali na kraju nisu izdržali nalete Osijeka.
- U prvom dijelu odigrali smo dobru utakmicu. Došli smo u Osijek neopterećeni jer smo već osigurali opstanak pa smo željeli pokazati kako i mi možemo igrati lijepo. Poveli smo, bilo je još nekih dobrih situacija za nas, ali nismo izdržali do kraja jer je Osijek dobra momčad, koja je imala i veliku podršku s tribina. Mislim da je publika mogla uživati, jer vidjela je dobru utakmicu i tri vrlo lijepa pogotka - rekao je Branko Lađević, pomoćni trener Inter Zaprešića. D.Keler
Najčitanije iz rubrike