Sport
POBJEDOM U DERBIJU DINAMO ZAVRŠIO USPJEŠNU SEZONU

"Modri" svladali Hajduk za lijepu proslavu 20. naslova
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
Odigrane su posljednje ovosezonske minute u Prvoj HNL. Prvak je odavno poznat, Rijeka je bila sigurna druga, no posljednje kolo imalo je posebnu draž, jer se između Osijeka, Hajduka i Gorice vodila borba za Europu. Na euroscenu osim vodećeg dvojca iz Zagreba i Rijeke na kraju ide i treći Osijek, kao i četvrti Hajduk, a Gorica je unatoč pobjedi ostala izvan tog društva.


Dinamo je svoj 20. naslov prvaka proslavio na najljepši mogući način, pobijedio je u derbiju na Maksimiru svog najvećeg rivala Hajduk (3:1) i s oko 13 tisuća navijača proslavio novi trofej.


- Ma, nemam riječi kojima bih opisao našu sreću. Bila je ovo sjajna sezona, na kraju i pobjeda nad Hajdukom, koja je najljepši dar za naše navijače - kazao je trener zagrebačkih "modrih" Nenad Bjelica.


Igrači su s članovima obitelji slavili naslov na terenu, a lijepo je napokon bilo vidjeti i nešto popunjeniji Maksimir.


- Još sam pod dojmom, ne znam što reći. Fantastično, navijači su i po kiši ostali slaviti s nama. Krivo mi je malo za Kup, ali je sezona bila nevjerojatna - kazao je nakon derbija Dinamov veznjak Ivan Šunjić.
A o derbiju se nema puno što reći, bila je to dobra utakmica s puno tempa i lijepih akcija, Dinamo je bio bolji i s dva pogotka Gavranovića i jednim Hajrovića matirao Hajduk. Jedan trofej će na kraju sezone ipak put Splita. Slaba je to utjeha za "bijele", ali kako je Hajdukov poraz ublažio Mijo Caktaš, s tim je pogotkom postao prvi topnik Prve HNL. I. Liović

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike