Sport
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Natjecanje koje je poticaj budućim sportašima
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Velike sportske priredbe župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić vidi kao mogućnost promocije i razvoja turizma ne samo u Osijeku nego u svim gradovima i mjestima županije. Osječko-baranjska županija ima goleme potencijale, pa će biti cilj te potencijale i prepoznati.

- Ključ je vidljivost. Svaku situaciju, pa tako i velika sportska događanja, koristimo u vidljivosti naše županije. Ovo je Svjetski gimnastički kup, znači 30 zemalja svijeta dolazi u Osijek i predstavlja svoje zemlje, ali i mi ćemo se sami predstavljati njima. I ovaj put moraju svi otići kući s pozitivnim dojmovima.Turizam će se širiti i nadograđivati i on će sigurno postati jedna od važnijih grana Osječko-baranjske županije. A u tom pogledu sport će imati veliku ulogu - rekao je župan Osječko-baranjske županije, koja od početka podupire ovaj događaj.

- Svi, kao predstavnici jedinica lokalne samouprave, moramo podržavati ovakve događaje. Ovo natjecanje poticaj je i za buduće sportaše. Gimnastika i ovo što se događa oko nje u Osijeku je primjer kako bi gospodarstvenici trebali dio prihoda vratiti zajednici. Gospodin Marko Pipunić je u prekrasni gimnastički centar uložio oko 35 milijuna kuna. Svake godine daje konkretnu potporu i za organizaciju Dobro World Cupa, u čemu i Županija sudjeluje. Znači, ovakve priredbe imaju potporu Županije, a pozivam i ostale udruge da se uključe u nove projekte, jer ovo je dokaz da, kada se udružimo, možemo napraviti vrhunske projekte i u Slavoniji. Vrijeme je da o našoj regiji promijenimo sliku - poručio je župan Ivan Anušić. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike