Sport
U GRADSKOM VRTU PRED SUSRET S INTEROM

Gomila problema s ozljedama
generira neizvjesnost i
kroji Skenderu momčad
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Nogometašima Osijeka predah od tjedan dana između utakmica s Goricom i Inter Zaprešićem trebao je dobro doći. Prvo zbog odmora nakon pojačanog ritma utakmica u posljednjih mjesec dana u kojem su pobjeđivali i najjače hrvatske momčadi, Dinamo i Rijeku, što je moralo izazvati ozbiljna tjelesna, ali i emocionalna pražnjenja, a drugo kako bi dobili dovoljno vremena za pravu pripremu utakmice posljednjeg kola protiv Inter Zaprešića. Još kada je imenovan trenerom NK Osijek Dino Skender je ustvrdio:

- Borba za Europu doslovce će biti neizvjesna do posljednjeg kola.

Proročanstvo se ostvarilo, iako je razvoj događaja mogao biti i drugačiji da bijelo-plavi nisu gubili na gostovanjima u Puli i Koprivnici, pa ako hoćete i u Velikoj Gorici. No, glupo je pričati o tome "što bi bilo, kad bi bilo", jer da su dobili te utakmice pitanje je bi li slavili protiv Dinama i Rijeke. U nogometu uvijek na kraju stvari nekako sjednu na svoje mjesto, pa je na kraju dana uvijek najvažnije sudbinu držati u svojim rukama. Osijek to ima. Pobjeda nad Interom mogla bi donijeti sve benefite. Osiguravanje plasmana u Europu (za taj cilj dovoljan je i remi, nap.a.), i osvajanje trećeg mjesta. E, u ovom drugom dijelu Osječani nisu gospodari svoje sudbine jer ovise i o ishodu derbija Dinamo - Hajduk koji se igra u Maksimiru. No, na to ne mogu utjecati, pa se time zapravo ne trebaju zamarati. Neka bijelo-plavi svoj posao odrade kako treba, a ostalo će "priroda ionako odraditi sama". Osijek je ove sezone izabrao najtežu moguću stazu za izlazak u Europu, ali bez obzira na to što je na tom putu bilo dosta posrtanja i lutanja, još uvijek je na njoj i valjda ovaj put neće napraviti krivi korak. Zapravo, u posljednje vrijeme uvijek su bolje igrali kada nisu smjeli učiniti iskorak u pogrešnom smjeru negoli kada im je situacija omogućila kalkuliranje. Napetost im je donijela rezultat, a ležernost probleme. Dakle, sve je jasno. S obzirom na ulog koji ima ta utakmica treba očekivati "napeti" Osijek. Inače, stanje u momčadi nije baš idealno zbog velikog broja ozljeda. Neki igrači, poput Dugandžića, Marina i Bočkaja, već duže vrijeme liječe ozljede. Bočkaj je počeo trčkarati, čak bi se mogao uključiti i u rad s ostatkom momčadi, ali teško da će biti spreman za napore utakmice. U krug tih ranije ozlijeđenih pripada i László Kleinheisler. Mađarov mišić zadnje lože još uvijek je "buntovan", pa će odluka o eventualnom njegovom nastupu pasti dan prije utakmice. Goricu je zbog ozljede propustio Danijel Lončar koji je stradao tijekom utakmice s Rijekom u Gradskom vrtu, a toj podužoj listi ozlijeđenih sada su se priključili Mihael Žaper i vratar Marko Malenica. Ozljede njih dvojice ipak nisu tako teške da bi posve ispali iz konkurencije za susret protiv Zaprešićana, ali nisu ni tako bezazlene da bi se već danas moglo tvrditi kako će ih Skender imati na raspolaganju.

Uglavnom, ti zdravstveni problemi generiraju neizvjesnost kada je u pitanju momčad koju će Skender poslati na teren protiv Intera. Ma, najvažnije je da u njoj bude Mirko Marić, jer će bijelo-plavima u nedjelju apsolutno trebati nadahnuće njihovog najboljeg strijelca. D.Keler
Osijek je izabrao najtežu moguću stazu za izlazak u Europu, ali u nedjelju nema prava na krivi korak
Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike