Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Četiri kluba vode grčevitu borbu za opstanak u ligi
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Nakon radnog vikenda momčadi s trećeligaškog nogometnog “istoka” ponovno će biti u akciji. Danas (srijeda) na rasporedu je kompletno 27. kolo, a najzanimljivije će biti u utakmicama gdje se susreću momčadi koje se bore za opstanak među trećeligašima.

Samo će posljednja Koprivnica bodove tražiti na svojem travnjaku, a Sloga NG, Vukovar 1991 i Bjelovar bodove će tražiti u gostima. No, jedno je sigurno, četvorka koja se na dnu ljestvice “koprca” i traži izlaz iz zone koja vodi u niži rang neće imati nimalo lak zadatak. Koprivnica danas na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” dočekuje lidera Cibaliju koji je osigurao naslov prvaka, ali je jasno da u Podravinu ne ide s geslom “mi smo prvaci, lako ćemo.” Koprivničanci će igrati upravo na tu kartu, odnosno na opuštanje momčadi Petra Tomića kako bi priredili iznenađenje, no iz Vinkovaca poručuju kako nema veze jesu li već pravci, jer do kraja sezone planiraju igrati kao do sada - čvrsto i jako, te im prosipanje ugleda ne pada na pamet. Uzgred, bodovna razlika između Cibalije i Koprivnice iznosi velika 44 boda, koliko većina klubova do sada nije uspjela ni osvojiti. U prošlom kolu momčad Slavonije priredila je iznenađenje protiv Slavije u Pleternici, a očekuje se kako će biti jednako učinkovita i protiv Sloge iz Nove Gradiške. Sloga u Požegu odlazi kao totalni autsajder i bit će senzacija ako na tom vrućem terenu osvoji bilo što. U sličnoj su situaciji i Vukovar 1991 te Bjelovar koji gostuju kod Zrinskog u Jurjevcu, odnosno kod Đakovo Croatije. Ipak, koliko god bilo realno očekivati pobjede favoriziranih domaćina, klubovi koji se bore za ostanak imaju poseban motiv i želju, pa srijeda možda ipak bude u znaku iznenađenja.

Momčad Vihora dočekuje Slaviju i s obzirom na to da je Jelisavčanima ugroženo drugo mjesto na tablici (tek su bod ispred Čepina) domaćin će vjerojatno ići na “sve ili ništa”. Utakmicu za prestiž na ljestvici odigrat će Mladost i Oriolik u Ždralovima. Mladost bi pobjedom gotovo pa osigurala plasman u gornjem dijelu ljestvice, a Oriolik bi punim plijenom preskočio “mladostaše” na ljestvici. Zanimljiv susret mogao bi se igrati u Ivankovu gdje Bedem čeka Belišće. Rasterećeni svih problema oko ostanka u Trećoj HNL “istok”, Ivankovčani će sigurno željeti “skinuti skalp” uglednim gostima iz Belišća kako bi sačuvali šesto mjesto. Trećeplasirani Čepinčani danas će igrati uz Savu, u Slavonskom Brodu čeka ih Marsonia. A. Grgić
Parovi 27. kola
Mladost - Oriolik, Zrinski - Vukovar 1991, Bedem - Belišće, Vihor - Slavija, Slavonija - Sloga NG, Koprivnica - Cibalia, Marsonia - Čepin i Đakovo Croatia - Bjelovar. Sve utakmica igraju se danas (srijeda) u 17 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike