Sport
MARIN PILJ

Ne zabija baš često, ali
kad se dogodi, onda su to
pogodci za dugo pamćenje
Objavljeno 13. svibnja, 2019.

Vezani članci

LOKOMOTIVA U KRANJČEVIĆEVOJ RAZMONTIRANA

Tako završavaju utakmice kada od početka bijelo-plavi pokažu zube

Jedan od ključnih poteza koji je Osijeku otvorio put prema pobjedi na gostovanju kod Lokomotive povukao je Marin Pilj. Osijek je dominirao u prvih 45 minuta, stvarao i promašivao prilike, pa da nije bilo Piljeve projektilčine sa zdravih 25 metara, koja je završila u lijevom gornjem kutu sredinom prvog dijela, možda bi susret u Kranjčevićevoj imao posve drukčiju fabulu.

U toj 22. minuti Marin je uzeo loptu, povukao ju je nekoliko metara i onda je bilo baš po onoj "Udri ga Marine". Raspalio je po lopti kao da ju mrzi, a ona ga je od straha poslušala i uletjela tamo gdje je trebalo za vodstvo Osijeka. S obzirom na to da je prvoligaške minute počeo skupljati tek ove sezone, kada ga je u igru počeo uvoditi bivši trener Zoran Zekić, Pilj bi mogao konkurirati za Osijekovo otkriće sezone jer je na njezinu početku još bio član druge momčad koja se natječe u drugoligaškom društvu. No ta je razina, brzo se pokazalo, za Pilja bila šala-mala. Dominirao je drugoligaškim terenima i zato nije čudno što se sve bolje snalazi i u prvoligaškoj konkurenciji.

- Sretan sam zbog pogotka jer nam je on ipak olakšao posao u nastavku utakmice. Osvojili smo tri jako važna boda, a oni su posebno važni nakon neugodnog poraza koji smo prije tjedan dana doživjeli u Koprivnici. Dobro će nam doći za podizanje samopouzdanja u posljednja tri kola, kada će se odlučivati o plasmanu u Europu. Zadržali smo treće mjesto na tablici pa u te završne borne ulazimo s najbolje pozicije - rekao je Marin Pilj nakon pobjede u Kranjčevićevoj pa dodao:

- Odigrali smo dobru i pametnu utakmicu. U prvom poluvremenu imali smo apsolutnu kontrolu, a u nastavku smo se svjesno malo zbili i povukli u čvršći defenzivni blok i vrebali prilike iz kontranapada. Otvorile su nam se u završnici susreta, kada smo postigli još tri pogotka i našu pobjedu učinili vrlo uvjerljivom.

Nema dvojbe kako je ta pobjeda važan korak prema Europi, ali neizvjesnost u toj borbi još uvijek traje, no Osječani su u situaciji u kojoj odlučuju sami o sebi, a to je najvažnije.

- Ostaju nam još tri utakmice do kraja u kojima trebamo potvrditi plasman u Europu. Trebamo nastaviti igrati na razini koju smo prikazali protiv Lokomotive i onda neće biti upitno ispunjenje konačnog cilja - zaključuje Marin Pilj.

Pogodak koji je zabio Lokomotivi bio je njegov drugi na prvoligaškoj sceni. Zasad ne zabija često, ali kada to učini, onda su to pogodci koji se pamte. Prvog je "stavio" jesenas na gostovanju u Koprivnici. I taj je bio jednako važan kako i ovaj jer je označio potvrdu pobjede nad Slaven Belupom s 2:0. Tada je Pilj naciljao desne rašlje iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Ovaj protiv Lokomotive bio je još ljepši, a i još važniji s obzirom na trenutak i važnost koju je imao taj okršaj s "lokosima". D.Keler

Dalibor Keler
Marin Pilj

veznjak NK-a Osijek

- Dobro smo na terenu proveli sve taktičke stvari koje smo pripremali na treninzima. Ostaju nam još tri utakmice do kraja sezone i trebamo ih odraditi na jednako visokoj razini.
TOMIĆ PONUDIO OSTAVKU
Odmah nakon teškog poraza od Osijeka trener Lokomotive Goran Tomić ponudio je svoj mandat na raspolaganje čelnicima kluba. Tomić je bio vidno razočaran onim što je njegova momčad pružila u toj utakmici.

- Sramota me je kako smo igrali. Nakon prvog poluvremena mogao sam promijeniti svih 11 igrača! U drugom smo pokušali nešto, ali nakon drugoga gola smo se raspali. Dotaknuli smo dno i možda je bolje jednom ovako izgubiti nego 1:0, pa da opet pričamo o nesreći i lažemo sami sebe. Ovako su sve negativnosti izišle van, a sada je na čelnicima kluba neka odluče kako ćemo dalje - rekao je nakon susreta Goran Tomić, trener Lokomotive.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike