Sport
ŽRK OSIJEK

Stanka je dobro došla, ekipa sad ide po ostanak
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Na treninzima se najviše radilo na taktičkim detaljima, posebice u obrani koja je najviše “štekala”

Iza rukometašica Osijeka gotovo je trotjedna stanka od posljednje prvenstvene utakmice i pobjede nad Splitom 2010. Raspored prvenstva donio je potom Osječankama slobodno kolo, a prošli se vikend nije igralo, tako da su dobile više vremena za upoznavanje sa zamislima trenera Jasmina Mrkonje.

To je istaknuo i sam Mrkonja koji je u završnici prvenstva na klupi zamijenio Jelenu Crnov te će pod njegovim vodstvom osječke rukometašice pokušati osigurati ostanak u društvu najboljih.

- Ova nam je stanka stigla kao prednost jer smo uoči prve utakmice imali samo nekoliko treninga zajedno prije utakmice sa Splićankama, a u tako kratkom vremenu objektivno je bilo nemoguće više poraditi na taktici. Dobro smo odigrali taj susret koji je, osim bodova, ekipi donio i povratak poljuljanog samopouzdanja i na tome smo najviše dobili. Time dobivamo i kvalitetnije izdanje na terenu. U ova dva i pol tjedna imali smo samo dva dana odmora, za Uskrs, te smo pojačano radili na tjelesnoj spremi da dopunimo baterije za finiš prvenstva. Ne suhoparno, nego smo stalno kombinirali s loptom. Sve je protjecalo u dobrom ozračju, što me veseli - pojasnio je trener ŽRK Osijek, koji je posebnu pozornost posvetio taktičkim detaljima u igri svoje ekipe, a posebice u obrani. Taj je dio igre često “štekao”, a jasno je kako onda nema previše prostora za pogreške ni u igri naprijed.

- Puno smo radili na taktičkim varijantama, posebno u obrani, gdje puno toga želimo popraviti. Obrana je osnova za sve, iz nje dolazimo i u prilike za kontre i polukontre, a i ostavljamo si prostor i za poneki promašaj u napadu.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, Osječanke su trenutačno na spasonosnom 11. mjestu s deset bodova, koliko ima i dvanaestoplasirana Murvica, no Crikveničanke su u boljoj situaciji jer će u posljednjem kolu dobiti bodove bez borbe protiv Zameta, a imaju i bolji međusobni omjer s Osijekom koji stoga mora uloviti Trešnjevku (12 bodova), s kojom se sastaje u pretposljednjem kolu. Kombinacija za spas je nekoliko, no Mrkonja se ne opterećuje njima.

- Ne zamaram se kombinatorikom, pokušavam se koncentrirati isključivo na sljedeću utakmicu, a tako i djevojke. Ako pobijedimo u subotu Zrinski, dodatno će nam narasti samopouzdanje, što je bitno, i onda možemo otići u Zagreb odigrati utakmicu prvenstva. Ali fokus je sada samo na Čakovčankama, bez ikakvih drugih kalkulacija. Uostalom, uvijek je najbolje pobijediti pa se ne morate opterećivati kalkulacijama.

Ipak, neće biti lako jer Zrinski je favorit i u Zrinjevac dolazi po bodove.

- Gledao sam utakmice Zrinskog, posebno onu protiv nas u prvom dijelu prvenstva. Dobra je to ekipa, ali i ona koja se može dobiti uz pravi pristup i izdanje. Zadovoljan sam kako djevojke rade na treninzima, borbenost je na razini, a to nam i treba kako bismo imali priliku stići do bodova, s time možemo pokriti i neke propuste u igri - rekao je Mrkonja uoči subotnjeg novog prvenstvenog ogleda.

Goran Roguljić
Trener Mrkonja je uvjeren kako Osječanke mogu ostati u prvoligaškom društvu
Stiže favorit
Zrinski je šestoplasirana ekipa prvenstva i u Zrinjevac u subotu stiže u ulozi favorita. Znale su Osječanke odigravati utakmice u kojima su veći dio susreta dobro parirale favoriziranijim ekipama, ali su rijetko uspijevale to produžiti na svih 60 minuta. Obično su im se događale “crne rupe” u kojima su ostajale bez ičega. Ipak, trener ŽRK-a Osijek vjeruje kako njegova ekipa u sljedećem susretu nije bez izgleda.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike