Sport
NENAD BJELICA UOČI DOLASKA SVOG BIVŠEG KLUBA

Nismo previše slavili, idemo po finale
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Nogometaši Dinama u slavljeničkom raspoloženju dočekuju Osijek. Obranili su naslov prvaka Hrvatske, a sljedeći cilj je obrana trona u Kupu. Trener modrih Nenad Bjelica kaže kako njegovi igrači nisu pretjerali sa slavljem i potpuno su spremni za dolazak Skenderovih trupa.

- Na raspolaganju nam je 25 igrača, mogu na sve računati, osim na Gavranovića i Leovca. Vjerujem da ćemo i danas pokazati naše pravo lice i biti na visokoj razini, biti baš onakvi kako se to od nas očekuje - najavio je nekadašnji igrač Osijeka, danas čovjek koji dirigira modrim strojem s klupe.

Bjelica je ove sezone mnogo rotirao i mijenjao, Dinamo je igrao na tri fronte, Europa, prvenstvo i Kup, pa je morao misliti na odmor igrača. I tim silnim rotacijama uspio je ne iscrpiti previše momčad.

- I u zadnjim utakmicama pokazali smo da nema ni psihološkog ni fizičkog umora. Mislim da su Dani Olmo i Amer Gojak odigrali najviše utakmica, a ni oni nisu odigrali više od 2500 minuta. Momčad je u odličnom stanju, idemo po taj prolaz u finale Kupa.

Bjelica se osvrnuo i na kolegu s klupe Osijeka, ali i spomenuo bivšeg trenera bijelo-plavih.

- Zekić je u tri godine ostavio dubok pečat u Osijeku, pod njegovim je vodstvom klub dosegnuo svoje najveće uspjehe. Sada je u Osijeku novi mladi trener koji, kako čujem, pokazuje dosta talenta u svom poslu. S njim su malo promijenili sustav, na jedan način napadaju, a na drugi se brane. Veznjak Kleinheisler ima veliki potencijal, a jaki su i u napadu, tu su Marić, Boban i Ejupi. Ima Osijek dosta mladih, talentiranih igrača, neki su nam i mala nepoznanica, jer su tek u zadnje tri ili četiri utakmice nastupili za prvu momčad, ali sve ćemo analizirati i dobro se pripremiti - istaknuo je Bjelica uoči susreta sa svojim bivšim klubom.

- Emocije postoje, jer Osijek je klub za koji sam želio zaigrati, a to sam uspio i ostvariti. Sve ono što je kasnije došlo u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio je dodatni plus. Ja sam profesionalac i svaki je put moj profesionalizam pobijedio emocije, pa očekujem da će tako biti i ovaj put - dodao je trener Dinama. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike