Sport
NAKON PORAZA BSK-A OD SESVETA

Drugoligaški ostanak sveden u teorijske okvire
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Bodovno siromaštvo i posljedično permanentni boravak pri dnu redoslijeda imperativno je nogometašima BSK-a nalagalo zadržavanje svih bodova u kući protiv Sesveta. Momčadi koja je na krajnjem istoku Hrvatske demonstrirala zasluženost obitavanja pri vrhu tablice domaćina ostavivši na samom dnu. Bolji, odnosno znatno kvalitetniji Sesvećani odnijeli su bodove iz Bijelog Brda gdje je ostala teorija da će se na jesen gledati drugoligaški nogomet. Iako su domaći mogli kanalizirati susret u željenom smjeru već u drugoj minuti kada je Mlakić zdesna šutirao, a vratar Sušak kratko odbio do Šimičića čiji je udarac iz blizine zaustavila greda. Kako je vrijeme odmicalo gosti su rasli, a "žuto-plavi" iskazivali jalovost i nemoć ne nudeći optimizam u bolje sutra. Iz takvih su odnosa, sredinom prvoga dijela, poklonili kazneni udarac i prednost gostima koju su mogli anulirati uoči odmora kada je vinkovački sudac i za njih pokazao na bijelu točku odakle je Anić mlako šutirao i omogućio sesvetskom vrataru iskazivanje. Dezorijentirani Bjelobrđani stihijskim su napadima u nastavku pokušavali popraviti štetu, a gosti su organiziranom igrom osujetili sve te pokušaje. Imajući u svojim redovima Marka Tolića, igrača koji stvara prednost koja je primarno zahvaljujući njemu narasla na, za domaće deprimirajučih, tri pogotka.


- Izgubili smo od boljeg sastava i s te strane ne možemo si ništa predbaciti, ali je sve veća zabrinutost da nas većina ne daje ono što objektivno posjeduje. Permanentni pritisak rezultata sigurno bitno na to utječe te nam stoga treba jedan pozitivan, odnosno pobjeda koja bi nas, nedvojbeno, podignula. Da smo u petak poveli iz prve prigode možda bi to bio okidač, ali su zatim Sesvećani iskazivali svoj potencijal, a mi bili nemoćni promijeniti tijek toga susreta koji je bio već treći u nizu domaći kojeg smo morali dobiti, ali je uspjeh izostao - prepričao nam je tu zadnju bjelobrdsku poraznu epizodu Patrik Periša koji je skrivio jedanaesterac i zaslužio žuti karton. Na sreću, drugi tako se pridruživši skupini od sedam igrača s po dva žuta kartona zbog čijeg akumuliranja prošloga petka nisu mogli pomoći standardni starteti Majtanić i Čikvar. Oni se vraćaju za sljedeći susret u kojem će stručni stožer moći računati na sve igrače jer nitko u međuvremenu nije otpao. S te bar strane povoljne vijesti za put u Solin gdje predstoji novi sraz s kvalifikacijskim predznakom budući da je istoimeni domaćin izravni konkurent u borbi za ostanak.


- U svim je nacrtima ostanka bila jedna proljetna pobjeda u gostima koja je, u međuvremenu, postala prijeka potreba nakon što višekratno nismo iskoristili domaći teren. S njom, nedvojbeno, planiraju u Solinu kako bi oni sačuvali status tako da je jasno koliki je ulog u tome okršaju. Iako nam mnoge okolnosti ne idu u prilog ipak sam optimist da BSK neće biti taj jedini nesretnik koji će ispasti iz lige. Naposljetku, sve ovisi o nama i ako se budemo uspjeli koncentrirati tada možemo popraviti sve do sada propušteno - umjerenim je optimizmom taj pouzdani obrambeni igrač najavio sljedeći susret 22. kola koji će u velikoj mjeri odrediti bjelobrdsku sljedećesezonsku sudbinu.D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike