Sport
DERBI HRVATSKOG RUKOMETA

Horvat: Ova utakmica je naša prilika za velike stvari
Objavljeno 19. travnja, 2019.
NEXE i PPD Zagreb u Ligi za prvaka imaju maksimalan učinak

Klupska rukometna natjecanja privremeno su prekinuta zbog obveza reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U redovima Hrvatske u susretima sa Srbijom u zapisniku su se našla čak osmorica igrača iz domaćeg prvenstva, po četiri iz PPD-a Zagreb i NEXE-a.

Upravo će NEXE i PPD Zagreb u petak (19. travnja) s početkom u 17.30 odmjeriti snage u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava. Bit će to četvrti ovosezonski međusobni susret našičkih "gromova" i zagrebačkih "plinara". Trenutačno je rezultat 2:1 za zagrebački sastav. Treba se prisjetiti kako je uoči reprezentativne stanke dvaju, posljednjih godina najboljih, hrvatskih klubova zaključilo svoje nastupe u europskim natjecanjima, a potom i u SEHA-Gazprom ligi. Upravo su u polufinalu u Brestu igrali jedni protiv drugih, PPD Zagreb je tada slavio 28:23. Forma NEXE-a definitivno je pala u odnosu prema, primjerice, početku polusezone ili kakva je bila u većem dijelu sezone. Stoga je jasno kako, žele li drugi put ove godine svladati Zagreb te tako učiniti prvenstvo zanimljivim, Našičani moraju biti na najvišoj razini. Je li to moguće? Treneru Hrvoju Horvatu nije išla na ruku ni činjenica što tjedan dana, zbog reprezentativnog tjedna nije imao sve igrače na raspolaganju. No nije ih imao ni njegov kolega na klupi PPD-a Zagreb, Slovenac Branko Tamše.

- Mi sigurno moramo dati svoj maksimum i biti na nivou da se možemo suprotstaviti Zagrebu. Osobno se nadam da će igrači imati koncentraciju i fokus na svojoj igri i da će upravo to i odlučivati o ishodu utakmice - pričao je Hrvoje Horvat, koji vjeruje kako NEXE može drugi put svladati PPD Zagreb.

U tom pogledu važnu ulogu mogao bi imati "osmi" igrač.

- Igramo pred domaćim navijačima i tu očekujem veliku podršku. Vjerujem kako su svi u Našicama već prepoznali da smo došli do razine da možemo igrati ravnopravne utakmice s Zagrebom. Od same utakmice može se očekivati jedan pravi rukometni spektakl, mušku, čvrstu i borbenu igru. Utakmica i jednom i drugom klubu znači vrlo mnogo i nadam se da će, ako naša izvedba bude prava, biti dovoljna za pobjedu. Znamo kako je ovo prilika za velike stvari, ali mi idemo utakmicu po utakmicu, a ova sljedeća je upravo ova protiv Zagreba - pričao je Horvat, koji bi konačno mogao računati na Tomi Vozaba, a treninzima se vratio i vratar Mihailo Radovanović.

Hoće li nastupiti znat će se neposredno prije utakmice. Sigurno je kako će hrvatski derbi propustiti kapetan Marko Mrđenović, čije je neigranje i na završnici SEHA-Gazprom lige bio veliki hendikep za NEXE.

Hrvatski derbi NEXE i PPD Zagreb dočekuju u Ligi za prvaka s maksimalnim učinkom. Nastup sljedeće sezone u SEHA-Gazpro ligi ni jednima ni drugima ne bi smio biti upitan. Zato bi pobjeda NEXE-a sigurno nakon jako dugo vremena učinila i hrvatsko rukometno prvenstvo zanimljivijim. Uostalom, to je nešto što priželjkuju svi ljubitelji rukometa, što je uostalom istaknuo kao svoju želju nedavno i izbornik Lino Červar. Zanimljivije domaće rukometno prvenstvo, siguran sam, priželjkuju čak i simpatizeri Zagreba.

Krešimir Lacković
DIREKTOR VORI U NAŠICAMA SE VRAĆA NA TEREN
Koliko PPD Zagreb respektira NEXE svjedoči vijest koja je uoči susreta stigla iz njihova tabora. Privremeno će naime igračku mirovinu prekinuti Igor Vori. Nekadašnji kapetan Hrvatske i Zagreba, danas direktor reprezentacije, bit će u momčadi PPD-a Zagreb u derbiju protiv NEXE-a. Iz redova hrvatskog prvaka to su objasnili kako imaju dosta problema s ozljedama, posebno na poziciji pivota. Tako će se dogoditi zanimljiva situacija da će četvorica reprezentativaca igrati protiv svoga direktora reprezentacije!
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike