Sport
ERSTE PLAVA LIGA

Rijeka i Zagreb uvertira za Osijek
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Kvalifikacijama u Rijeci prošlog te u Zagrebu ovog tjedna počelo je sedmo izdanje Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja učenica i učenika od trećih do šestih razreda osnovnih škola. Glavni organizator natjecanja je AK Pro Sport uz partnere Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi, a u prvih šest godina sudjelovalo je više od 22.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Oni se natječu u četiri ili pet disciplina (utrke na 60, 300 i 600 m, skok u dalj i vis, bacanje kugle i vortexa), ovisno o uzrastu, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije s kvalifikacijskih turnira osiguravaju nastup na finalu u Zagrebu, koje se održava 3. rujna, u sklopu međunarodnog mitinga Hanžekovićeva memorijala.

Na otvaranju u Rijeci skakalo je, trčalo i bacalo 730 učenica i učenika iz 36 osnovnih škola, a nastup im nije pokvarila ni kiša, zbog koje se dio natjecanja održao u atletskoj dvorani. Riječani trenutno i dalje drže primat, s obzirom na to da je u Zagrebu na stadionu Mladosti nastupilo 396 školaraca iz 79 osnovnih škola. Tako je preostalo još šest kvalifikacijskih turnira, sljedeći je u Osijeku, na kojem se ponovno očekuje rekordan broj sudionika, pa su ova prva dva natjecanja bila i svojevrsna uvertira. Nakon Osijeka domaćini će još biti Zadar, Makarska, Pula te prvi put Knin i Vukovar. G.R.
U osječkom Gradskom vrtu 9. i 10. svibnja
Osječke su kvalifikacije najmasovnije posljednjih godina, svaki put u tom nizu prebacivši respektabilnu brojku od tisuću sudionika. Rekord je iz 2017. godine, kada je nastupilo 1035 osnovnoškolaca, a lani ih je bio samo jedan manje. Suorganizator, AK Slavonija-Žito, četveroznamenkastu brojku očekuje i ove godine, pa će zbog lakše organizacije prvi put natjecanje u Gradskom vrtu biti podijeljeno u dva dana. Učenici petih i šestih razreda nadmetat će se 9. svibnja, a oni trećih i četvrtih 10. svibnja.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike