Sport
NOVO SLAVLJE VINKOVČANA

Cibalia "tricom" prošla Oriovac
Objavljeno 14. travnja, 2019.
Lakše od očekivanog lider prvenstva kod Oriolika stigao do nove prvenstvene pobjede

Trener Cibalije Petar Tomić u Oriovcu je ponovo dao priliku mladim igračima, premda je najavljivao drugačije, pa je gotovo cijela momčad koja je igrala kolo prije nastupila i protiv Oriolika. U sastavu su jedino nedostajali Filipović (tri žuta kartona) i Tustonjić, kojeg je trener preselio na klupu te su umjesto njih od prve minute krenuli Mihaljević i Bajić.


U Oriovcu se očekivala teška i neizvjesna utakmica, ali je to izostalo, ponajprije zahvaljujući igračima Cibalije koji su od prve minute zaigrali po zahtjevima svog trenera - brzo, probojno i sigurno. Dominirali su terenom Vinkovčani ne dopustivši domaćinu nimalo prostora da se zaigra, a pogotovo ne da ugrozi vratara Marijanovića. Pruženu priliku mladi su igrači u cijelosti iskoristili, pogotovo mladi Marijan Oršolić, koji je na ovoj utakmici bio začetnik većine akcija, uključujući i one koje su rezultirale pogotkom. Upravo je na njemu načinjen prekršaj u 19. minuti na nekih 25 metara od gola, a odličnim šutom i još boljim pogotkom proslavio se Mario Kiš, koji je neobranjivo pogodio sami lijevi kut gola vratara Josipa Hercega. I nakon postignutog pogotka Vinkovčani su nastavili napadačkom igrom, ali do kraja poluvremena nisu uspjeli postići gol. Imali su i domaćini u prvih 45 minuta jednu priliku, ali je neprecizan bio Josip Majstorić.

U nastavak susreta Vinkovčani opet ulaze s namjerom što prije riješiti pitanje pobjednika ovog susreta. Takva igra nagrađena je već u 52. minuti novim pogotkom, ovaj put uz pomoć domaćeg igrača Stubičana koji je pogodio mrežu svojeg gola. Takav rasplet akcije izazvali su Oršolić i napadač Mrkonjić, čiji je šut Stubičan proslijedio u svoj gol. U 65. minuti na semaforu je stajalo 0:3. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Marijan Oršolić, još jednom je njegova odlična lopta pronašla pravo mjesto, odnosno najboljeg strijelca lige Dominika Dogana, koji sigurnim šutom postiže svoj 14. pogodak ove sezone. Mogao se mladi Dogan još više učvrstiti na vrhu najboljih strijelaca lige, ali je u 80. minuti promašio kazneni udarac kojeg je iznudio najbolji igrač utakmice, mladi Oršolić. Imali su priliku domaćini pred sam kraj utakmice bar postići počasni pogodak, ali je Jurić pogodio vratnicu, pa je Cibalia s čistih 3:0 osigurala 16. prvenstvenu pobjedu i još više otvorila vrata na putu osvajanja prvog mjesta.


Antun Grgić
ORIOLIK*0*

CIBALIA*3* (1)

ORIOVAC – Stadion Oriolik. Gledatelja: 200. Sudac: Dino Sabljić (Stare Plavnice). Strijelci: 0:1 Kiš (19), 0:2 Stubičan (52.-ag), 0:3 Dogan (65). Žuti kartoni: Mijić (Oriolik), Mihaljević (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

ORIOLIK: Herceg, Jurević, Kuzmić, Kokotović, Mijić, Jurić, Majstorić (od 80. Stahović), Lucić, Stubičan, Jašarević (od 67. Barišić), Đerek.

CIBALIA: Marijanović, Mihaljević, Kiš, Šarić (od 83. Vincetić), Mrkonjić (od 57. Ždinjak), Karaula, Pavičić, Dogan, Beljo (od 76. Tustonjić), Oršolić, Bajić.
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike