Sport
OTVORENJE POLUSEZONE U BELIŠĆU

“Crveni”u drugom dijelu stigli do prve proljetne pobjede
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Belišćani su potvrdili pobjedu kada je Mandić škaricama smjestio loptu u gornji desni kut

Nogometaši Belišća tek su u trećem proljetnom kolu odigrali domaću utakmicu. Nakon što su u prvom kolu drugog dijela sezone odigrali neriješeno u Orioliku 1:1, a potom gostovali u Pleternici, gdje su izgubili nakon što su primili pogodak iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi, domaće otvorenje polusezone imali su protiv Sloge iz Nove Gradiške.



Taj susret "crvenima" se nametao kao imperativ za pobjedu ako žele ostati pri vrhu tablice. To su učinili teže od očekivanog, premda konačni rezultat sugerira kako je to bila rutinska pobjeda. Gosti su se u prvih 45 minuta odlično branili, svih 11 igrača stajalo je iza lopte i napadačima Belišća bilo je teško probiti blok, a čak su i prvi došli do vodstva. U 30. minuti loše postavljenu domaću obranu nadskočio je Marjanović i udarcem glavom postigao pogodak za vodstvo gostiju. Igrači Sloge mogli su i do drugog pogotka, ali je stopostotnu Bungićevu priliku u 42. minuti odlično obranio domaći vratar Marin Stanić. Bilo bi vrlo upitno kako bi susret završio da su tada Novogradiščani stekli dva pogotka prednosti. Ipak, minutu prije odlaska na odmor, Belišćani su izjednačili. Radovanović je na centriranu loptu od Šileša s desne strane također udarcem glavom poslao u mrežu za izjednačenje - 1:1. Bio je to Radovanovićev 11. pogodak u prvenstvu. U nastavku domaći trener Davor Rupnik načinio je dvije izmjene koje su se pokazale kao odličan pogodak. U 64. minuti Žaja je prošao po lijevoj strani u kazneni prostor i poslao loptu na koju je natrčao Ratković i doveo svoju momčad u vodstvo 2:1. Deset minuta poslije katastrofalno je pogriješio vratar Maričević. Povratnu loptu od suigrača želio je ispucati u polje, no to je učinio vrlo loše, samo na 16 metara, gdje je stajao Ratković kojemu nije bilo teško postići svoj drugi pogodak. Tako se Ratković pridružio Radovanoviću. Njih dvojica zajedno su ove sezone postigli za Belišće 21 pogodak. Najljepši potez na utakmici u 87. minuti napravio je Mandić. Leđima okrenut od vrata jednu visoku loptu uhvatio je škaricama i smjestio u desni gornji kut nemoćnog gostujućeg vratara. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade pogrešku domaće obrane kaznio je Čosić pogodivši mrežu za konačnih 4:2. Od ostalih detalja treba reći kako je susret u Belišću sudila mlada Kristina Veljačić iz Čurlovca. Unatoč nepovjerenju kod muškog dijela publike, mora se reći kako je potpuno opravdala svoje sudačko zvanje, a za 90 i nešto minuta igre nije učinila ni jednu sudačku pogrešku. Stoga sve pohvale idu i sutkinji Kristini Veljačić. Z. Kaptalan
BELIŠĆE       4 (1)

SLOGA NG       2 (1)

BELIŠĆE – Gradski stadion. Vrijeme ugodno. Teren dobar. Gledatelja 200. Sutkinja Kristina Veljačić, Čurlovac 7,5. Strijelci 0:1 Marjanović (30), 1:1 Radovanović (44), 2:1 Ratković (64), 3:1 Ratković (74), 4:1 Mandić (87), 4:2 Čosić (90). Žuti kartoni: Lacković (Belišće), Filipović (Sloga NG).

BELIŠĆE: Stanić 7,5, Žaja 6,5, Lacković 7, Salapić 6,5, Ratković 8, Stupar 6,5 (od 62. Mandić 7), Paulić 6,5 (od 46. Damjanović 7), Grafina 7 (od 75. Barišić), Radovanović 7,5, Šileš 7, Pačar 7,5.

SLOGA NG: Maričević 5,5, Kulundžić 6, Kaščljević 6, Severović 6 (od 77. Medvedović), Čelepirović 6, Ubavić 6, Bungić 6 (od 84. Čosić), Filipović 6, J. Gospočić 6 (od 67. Z. Gospočić 6), Blazina 6,5, Marjanović 6,5

IGRAČ UTAKMICE: ZORAN RATKOVIĆ (BELIŠĆE)
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike