Osijek
STUC

Zatvorena i studentska slastičarnica "Apsolvent"
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Nedugo nakon što je odjeknula vijest o zatvaranju kultne slastičarnice “Korzo” (koja je u međuvremenu ponovo otvorena pod imenom “Okusi korza, nap. ur.), stavljen je ključ u bravu još jedne dugovječne slastičarnice u Osijeku. Studentska slastičarnica “Apsolvent” u STUC-u, popularno zvana slasta, od 1. ožujka više ne radi.

U omiljenoj kavi, toploj čokoladi ili kakau i bečkoj krempiti nakon ručka ili napornog predavanja na fakultetu, osječki studenti i dalje će uživati, kao što su to radili više od 20 godina, ali više ne u ‘’Apsolventu”, nego u samo nekoliko metara udaljenom Studentskom klubu na istoj adresi – Istarska 5, kazala nam je Melita Dumančić, rukovoditeljica PJ Prehrane studenata. Taj prostor djeluje od 1998. godine kao café-bar u sklopu STUC-a, a za razliku od “Apsolventa”, čiji se zastarjeli ambijent generacijama nije mijenjao, taj je prostor nedavno preuređen.

- Što se tiče ponude, sve ostaje isto, samo je od 1. ožujka preseljena u Studentski klub. Dakle, sve što je od asortimana bilo dostupno u slastičarnici “Apsolvent” studenti uz subvenciju, preko iksice, mogu kupiti i konzumirati u Studentskom klubu – to su svi kolači, pekarski i mliječni proizvodi, konzervirana pića, voda, sladoled – kaže Dumančić. Otkrila nam je i razlog zatvaranja “Apsolventa’’, objekta koji se mnogi nostalgično prisjećaju razmišljajući o studentskim danima.

- Zaključili smo da je suvišno imati dva objekta s gotovo istim asortimanom i to je jedini razlog zbog kojega je popularna slasta zatvorena – istaknula je. Na pitanje hoće li se prostor prenamijeniti, Dumančić odgovara kako za sada to nemaju u planu, ali da ta mogućnost nije isključena u budućnosti.

- Nakon dugog studentskog života, još je jedan apsolvent završio, ali ne slavimo, nego tugujemo”, tim su se riječima na facebook-stranicama Studentskog centra i servisa oprostili od slastičarnice “Apsolvent”, omiljene studentske slaste.
J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike