Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Uoči Bjelovara Osijek pojačao pivot iz Vrbasa
Objavljeno 23. veljače, 2019.
Zorana Milić (24) igrala je u mlađim selekcijama Srbije, a dio karijere provela je i u Turskoj

Pred rukometašicama Osijeka ove je subote novi prvoligaški izazov, gostovanje kod Bjelovara (19 sati), a uoči tog susreta 17. kola osječki je prvoligaš predstavio novo pojačanje. Nakon ranijih dolazaka Dore Lacković i Josipe Jerčinović nova članica ŽRK Osijek postala je i Zorana Milić.

Riječ je o 24-godišnjoj igračici koja dolazi iz Vrbasa, igra na poziciji pivotkinje, nastupala je u svim mlađim selekcijama reprezentacije Srbije, a ima i međunarodno iskustvo, jer je dio karijere provela i u Turskoj. Zadovoljstvo njenim dolaskom iskazao je predsjednik kluba Damir Pećušak, koji je istaknuo kako se time nastavlja proces jačanja ekipe.

- Ukazala nam se prilika da nam se pridruži Zorana i nismo je propustili. Zahvaljujem joj što se odlučila za ŽRK Osijek, mnogo će nam značiti, kako u ovoj sezoni i našem cilju opstanka u ligi, tako vjerujem i sljedeće kada su ambicije veće. Mislim da će se savršeno uklopiti u ekipu. Prošla je sve selekcije reprezentacije Srbije, ima i međunarodno iskustvo te sve govori da će nam biti značajno pojačanje - rekao je u uvodu predstavljanja nove igračice predsjednik Pećušak.


Milić je dogovorila suradnju sa ŽRK Osijek do kraja sezone, uz opciju produžetka za sljedeću. Vjeruje kako baš u ŽRK Osijek može napraviti novi iskorak u svojoj karijeri.

- Ovo mi nije prvo međunarodno iskustvo, ali jako sam mlada otišla u Tursku gdje nisam imala baš pozitivne dojmove. Nakon toga dobro sam razmislila i mislim da je ovo pravi trenutak za ovakav korak. Koliko sam čula ovo je klub koji ima veliku ambiciju i jasno definiran put već i za sljedeću sezonu. Ima kvalitetan igrački kadar, dobar rad, a to je ono što mi je u ovom trenutku potrebno. Ja ću se potruditi opravdati svoj dolazak već u Bjelovaru - izjavila je prilikom predstavljanja Milić, pojasnivši kako je s osječkim klubom imala susrete na međunarodnim turnirima koje je igrala s Vrbasom. Svjesna je da je čeka borba za ostanak, no uvjerena je kako će s novim suigračicama brzo "kliknuti" te da će pridonijeti uspjesima kluba. A prva prilika već je ove subote, kada Osječanke čeka težak izazov i gostovanje kod četvrtoplasiranog Bjelovara. No, Milić vjeruje kako njen debi u novom dresu može proći uspješno.
- Znam da mogu i sigurna sam da ću na pravi način odgovoriti na sve zadateke koji me očekuju te da ću svojom borbenošću i iskustvom pridonijeti ekipi. U Bjelovaru ne očekujem ništa drugo osim pobjede. Ne volim gubiti i uvijek idem na pobjedu, tako pristupam svakoj utakmici i treningu. Vidim da ova ekipa ima kvalitet i disciplinu, bit će borba sigurno, a mi ćemo se potruditi da, ako ne uspijemo osvojiti oba, onda dođemo bar do jednog boda - najavila je nova pivotkinja osječkog prvoligaša.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike