Sport
STRELJAŠTVO

Europska zračna elita u ožujku stiže u Osijek
Objavljeno 23. veljače, 2019.
GSD Osijek 1784 potvrdio se kao odličan organizator, pa je i ove godine dobio povjerenje Europske steljačke federacije

Posljednjih je godina grad na Dravi domaćin važnih sportskih događaja, koji slavonsku metropolu neće zaobilaziti ni u 2019.

Tako će se od 16. do 25. ožujka u Osijeku okupiti europska krema u streljaštvu, najbolji strijelci u gađanju zračnim oružjem okupirat će dvoranu Gradski vrt, koja ima sve potrebne kapacitete ugostiti velik broj natjecatelja, a njih gotovo 600 borit će se za primat u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U kolijevci hrvatskog streljaštva već su se održavala kontinentalna prvenstva, ovo će biti već četvrto koje GSD Osijek 1784 zajedno sa svojim strateškim partnerima uspješno organizira. Da je tomu tako, svjedoči i novo povjerenje koje je iskazala Europska streljačka federacija (ESC).

- Dobili smo još jedno veliko streljačko natjecanje, a to je potvrda da su ona prethodna bila odlično organizirana. Uživamo veliki ugled u krovnoj federaciji, koji ćemo vjerujem opravdati i ovaj put - rekao je Zoran Ćelić, direktor organizacijskiog odbora EPSO-a 2019. jučer na Pampasu, gdje su održane prethodne tri kontinentalne smotre (1985., 2009., 2013.). Ova četvrta bit će u dvoranskom ozračju, a da će Gradski vrt biti spreman za strijelce potvrdila je i direktorica Športskih objekata, Nataša Brčić.

Dolasku zračne elite veseli se i čelni čovjek Organizacijskog odbora i HSS-a, Hubert Kišpal:

- Dolaze nam delegacije iz 47 zemalja, brojka je to od oko 1000 službenih gostiju. U natjecateljskom dijelu ovo će prvenstvo ponuditi i neke novine. Najvažnija je da će seniorska finala na programu biti posljednja dva dana, preko vikenda i da će ih prenositi nacionalna televizija i SPTV. Prije su finala bila na rasporedu odmah poslije kvalifikacija, a sada ćemo ih imati u samoj završnici prvenstva, a pet sati bit će u direktnom prijenosu, što znači još dodatnu afirmaciju i popularizaciju streljaštva, naglasio je Kišpal.

Grad Osijek partner je bez kojeg organizacija EP-a ne bi bila moguća. Dogradonačelnik Boris Piližota vjeruje da će gosti iz slavonske metropole i ovaj put otići i više nego zadovoljni.

- Dokazali smo se kao grad u organizaciji velikih sportskih natjecanja, a ovo prvenstvo svakako pripada u skupinu takvih. Prvi put strijelci neće svoje odrađivati na Pampasu, već u dvorani Gradski vrt, koju grad daje na korištenje. Prošle smo godine za pripremu EP-a izdvojili 100.000 kuna, sada još dvostruko više za organizaciju, koja će ne sumnjam biti na razini onih prethodnih.

Od sredine ožujka bit će živo u Osijeku, ali i okolici. Smještajni kapaciteti bit će popunjeni, stoga ruke trljaju i u Turističkoj zajednici grada Osijeka. Direktor Saša Uranjek potvrdio je da će u dvorani biti infopult, organizirat će se ture pod vodstvom stručnih vodiča, stoga i TZ želi maksimalno iskoristiti ovaj projekt koji je od sportskog, turističkog i promidžbenog značenja.
Nino Benčina
DVORANA ZA STRIJELCE OD 11. OŽUJKA
Dvorana Gradski vrt će od 11. ožujka biti isključivo u službi streljaštva. U Organizacijskom odboru zahvaljuju sportskim klubovima koji inače koriste kapacitete dvorane, a koji će do završetka EPSO-a biti razmješteni na druge lokacije, gdje će trenirati i odigravati svoje utakmice. Dolazak prvih natjecatelj(ic)a očekuje se 13. ožujka, a svečano otvorenje prvenstva zakazano je za 17., kada će prodefilirati 47 delegacija zemalja sudionica. Hrvatska će na prvenstvu imati 24 predstavnika, a pet ih dolazi iz GSD-a Osijek 1784, koji se natječu u zračnom pištolju.
Bit će živo u Osijeku i okolici, smještajni kapaciteti bit će popunjeni, stoga ruke trljaju i u Turističkoj zajednici
200

tisuća kuna za organizaciju predstojećeg natjecanja u sterljaštvu izdvojio je grad Osijek
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike