Sport
PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI NAŠICA

Rukometaši NEXE-a, Marin Šipić, Matea Begić...
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Trofej “Pavo Jurina” primilo osam perspektivnih našičkih sportašica i sportaša

U Gradskoj vijećnici održano je proglašenje najuspješnijih sportaša Našica za 2018. godinu, koje organizira Športska zajednica Grada. Brojne sportaše i goste pozdravio je predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović, a neposredno prije proglašenja minutom šutnje odana je počast svim preminulim sportašima i sportskim djelatnicima.

Nagrade za NEXE
U konkurenciji klubova očekivano je i ove godine trijumfirao Rukometni klub NEXE. Konkurenciju su za 2018. godinu imali u Malonogometnom klubu Našice, Nogometnom klubu Vihor iz Jelisavca, Streljačkog klubu Našice (kadetkinje), Šahovskom klubu Radnik Velimirovac (kadetkinje) i Taekwondo klubu Našice. Uz sve sjajne rezultate koje seniorska momčad NEXE-a postiže, treba spomenuti kako se klub brine i o šest selekcija mlađih uzrasta. RK NEXE iznjedrio je i najboljeg sportaša. To je Marin Šipić, hrvatski reprezentativac koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Ovaj Splićanin, rođen 1996. godine u Njemačkoj, ponikao u Balić&Metličić akademiji, prije dolaska u NEXE igrao je za Split i Varteks. I danas je standardni prvotimac momčadi koja je prošle godine igrala četvrtfinale EHF kupa, a krajem godine prokrčila si put prema plasmanu na Final four SEHA-Gazprom lige i još jednom nastupu u skupini EHF kupa. Šipić je trijumfirao u konkurenciji Marija Banovića (MNK Našice) i Slavena Kubaša (NK Željezničar). NEXE je dao i najboljeg trenera Našica. Nagradu je zaslužio Hrvoje Horvat, trener koji posjeduje EHF ‘‘Master coach‘‘ licencu. Osim odličnih rezultata s NEXE-om, treba podsjetiti kako je Horvat bio pomoćnik izborniku Lini Červaru na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, kojemu je domaćin bila Hrvatska.

Begić najbolja sportašica
Za najbolju sportašicu nominirane su bile Matea Begić, Tina Gretić, Marina Tušek, Mirta Vučinić i Nika Vukomanović, a laureat je postala Matea Begić iz Taekwondo kluba Našice. Rođena 9. listopada 2001. godine, nositeljica je crnog pojasa 2. DAN, za koji je položila početkom godine. Članica je kluba od 2006. godine, a prošle godine osvojila je četiri medalje na četiri natjecanja. Na državnom juniorskom prvenstvu u Omišu, u kategoriji do 68 kg, osvaja srebrnu medalju, s čime je ušla na širi popis juniorskih reprezentativki. Nastupila je na kriterijskom natjecanju za juniore, Vukovar openu, gdje je također osvojila srebrnu medalju. Na međunarodnim natjecanjima Picok kup, u Đurđevcu, i Adidas Maksimir kupu osvojila je zlatne medalje. Prema ljestvici Hrvatskog taekwondo saveza, Matea trenutačno u kategoriji do 68 kg za juniorke zauzima četvrto mjesto.

Zvonko Gašparić iz Športske udruge tjelesnih invalida Našice izabran je za najuspješnijeg sportaša-invalida. Zvonko je na državnom prvenstvu u kuglanju (120 hitaca) zauzeo prvo mjesto, s 477 srušenih čunjeva, a unatrag deset godina prvak je u svojoj kategoriji invalidnosti. Petu godinu zaredom Športska zajednica Našica dodjeljuje ‘‘Trofej Pavo Jurina‘‘, priznanja mladim perspektivnim sportašima. Nagrada nosi ime vrhunskog sportaša, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije. Ove godine nagrade su primili Dorotea Horvat (Streljački klub Našice), Tena Ilona Jukić (Taekwondo klub Našice), Tomislav Kvastek (RK Nexe Našice), Zvonimir Marić (Kickboxing klub Impact Našice), Lucija Kuzminski (ŽOK Našice), Zvjezdana Saveljić (Karate klub NEXE), Matej TOMAC (ŠK Radnik Velimirovac) i Mihael Tomić (NK Našk). Sportski djelatnik Mirko Kruljac primio je priznanje za promicanje sporta na područje Osječko-baranjske županije, a uručio mu ga je Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije. Osim Ižakovića, nagrade su uručivali i gradonačelnik Našica Josip Miletić, koji je čestitao svim nagrađenima, ali i zahvalio svim sportašima i sportskim djelatnicima na uloženom trudu, zatim dogradonačelnik Hrvoje Šimić, potpredsjednik skupštine OBŽ-a Ivica Čeme, predsjednik MO-a Našice Josip Matek i predsjednik Savjeta mladih Goran Konjetić.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike